El teu blog de Linux en català

Krita

Krita és un programa d’edició i creació d’imatges a l’estil de The Gimp o Photoshop. Des de la versió 1.4 de KOffice, Krita va inclòs en el paquet i, poc a poc, es va presentant com un gran programa de disseny gràfic que cal tenir en compte.

A primera vista, Krita ofereix una interfície molt semblant a la de Photoshop i les eines de les quals disposa, encara que limitades, compleixen la seua tasca a la perfecció. Permet treballar amb diferents tipus de colors base (RGB, CMYK, L*a*b) i imatges OpenEXR HDR. Té una gran quantitat de filtres així com tota una sèrie d’opcions de dibuix que amb cada versió es veu ampliada. A més, compta amb la possibilitat d’afegir-hi mòduls per tal de treure’n més profit al programa.

Aquest projecte va néixer al 1999, però fins al 2005 no es va considerar realment apte per a l’usuari “normal”. Actualment, juntament amb el desenvolupament de KDE4 i la suite ofimàtica KOffice 2, es prepara la versió 2 de Krita de la qual encara no es sap gran cosa.

Podeu trobar uns quants vídeos i manuals sobre el programa que permeten aprendre de forma ràpida i senzilla el seu ús.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.