El teu blog de Linux en català

El clon lliure de flash, comença a avançar

Avui hem sabut la notícia: el clon lliure de flash, swfdec, ja pot reproduir els vídeos de youtube. I és que eixe punt era un dels més conflictius i pels quals una gran quantitat d’usuaris de GNU/Linux no el feien servir.

Swfdec és una biblioteca per al renderitzat d’animacions i jocs desenvolupats amb la tecnologia Flash®, i que el creador va publicar sota llicència LGPL.

L’autor és Benjamin Otte, que ha estat desenvolupant aquest clon lliure del Flash Player des del passat setembre. Des d’ahir, amb un anunci al seu blog, va presentar la nova versió 0.4.2 que ja pot reprodui els vídeos de Youtube. Segons es comenta, l’autor va haver d’estudiar a fons el comportament del reproductor oficial davant la gestió dels errors que es produïen normalment.

Cal dir que existeix un altre clon lliure, GNASH, però que al igual que les versions anteriors d’swfdec, no funciona en molts casos, cosa que el limita. Per altra part, el paquet de descàrrega per l’swfdec és la font, és a dir, que cal compilar. Si la cosa funciona bé, posarem un xicotet manual al wiki.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.