El teu blog de Linux en català

GNOME 2.18, a prop

Fa uns dies es van congelar els canvis en les cadenes de text del GNOME i a partir del 5 de març es van tancar els canvis al codi per tal de que GNOME 2.18 estiga a punt el dia 14 de març.

Els mòduls nous que inclou la versió 2.18 són 5: eines de desenvolupament devtools suite, devhelp i Glade3, que són un conjunt d’eines per desenvolupar aplicacions; Seahorse, una aplicació que manega claus de xifrat i permet xifrar texts i fitxers integrant-se amb el Nautilus, el Gedit i altres eines del sistema i el Network Manager. Un excel·lent gestor de connexions a xarxes especialment útil si treballeu amb connexions sense fils.

Una de les novetats visuals més importants en aquesta versió és la millora en el Gnome Control Center que podeu veure al final. També hi ha hagut moltes petites millores. Per exemple, les darreres versions del reproductor Banshee incorpora suport per escoltar la ràdio, nous còdecs i millores visuals importants.

En el GNOME 2.18 el GnomeScan, el Tracker i Monodevelop (del qual vaig parlar en un apunt fa poc) s’han quedat fora dels mòduls oficials. Probablement el GnomeScan entrarà a la propera versió ja que aquest mòdul cobrirà una important mancança en l’infraestructura de GNOME.En els darreres mesos l’activitat en la llista de traducció del GNOME al català ha estat intensa.

S’han actualitzat molts mòduls i s’han corregit moltes petites coses fruit revisions o de l’ús del dia al dia d’algunes aplicacions. Ara mateix les traduccions dels mòduls principals estan completades al 97%. Potser la novetat més important és la traducció del Glade 3 al català per en Xavi Conde que era una de les poques aplicacions noves que no estaven encara traduïdes.

2 comments

  • animarval on 8 de març de 2007 at 11:55

  Reply

  Glade3 = KDevelop?
  Seahorse = GnuGPG?

  Cada cop estic més convençut de ser més de Gnome que de KDE.
  Llàstima que la personalització de KDE encara superi en bastant la de Gnome.

  • Jordi on 13 de març de 2007 at 10:06

  Reply

  També m’apunto a ser més “Gnomista”,

Deixa un comentari

Your email address will not be published.