El teu blog de Linux en català

KVM sota Fedora 7

Fa menys d’una setmana que s’ha presentat Fedora 7 Test2. La primera alfa que es va presentar va ser durament criticada, però sembla que aquesta nova alfa ja duu arguments que no permetran crítica.

El principal argument és el suport de KVM. KVM, del qual ja hem parlat, és un sistema de virtualització mitjançant el Kernel Linux, és a dir, la mateixa tasca que fan VMWARE, Virtual Box o Qemu però directament des del kernel -cosa que fa que el rendiment siga molt més gran-.

Aquest article en Phoronix parla del suport de Fedora al nou KVM. Fedora 7 Test2 inclou importants millores en les llibreries libvirt i virt-manager que permeten una fàcil administració del les màquines virtuals. Això suposa que per virtualitzar un sistema, el passos a donar seran quatre i molt senzills.

La versió final de Fedora 7 eixirà a finals de maig. Per ara, si voleu, podeu anar descarregant les versions en desenvolupament.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.