El teu blog de Linux en català

Musix GNU+Linux 0.99

Musix és una distribució GNU/Linux enfocada a músics, tècnics de so, cineastes, DJ’s, dissenyadors gràfics i també per a usuaris normals en general. Podríem comparar-la amb l’Ubuntu Studio de la que ja vam parlar-vos.

Avui mateix s’ha presentat la versió 0.99. Des de la versió 0.79, Musix es va centrar en la creació de continguts multimèdia en general i musicals en particular, incloent edició de so, edició de vídeo, animació 3D, disseny gràfic, disseny web sense deixar enrere programes d’ús més general que es troben a les distribucions corrents d’escriptori.

En aquesta nova versió s’han actualitzat una bona quantitat de paquets, enfocant-se cap a la Debian Etch (cosa que li dóna la seua classe). A més, s’han afegit nous programes com per exemple un secuenciador audio/midi anomenat Muse o el sampler/secuenciador/sintetitzador SpiralSynthModular.

Dels programes que ja duia de versions anteriors, cal destacar Ardour 0.99.3 (secuenciador d’àudio), Rosegarden 1.4.0 (sencuenciador àudio/midi), Cinelerra (per edició de vídeo professional), Bluefish (per disseny web), Gimp i Inkscape i per descomptat, Blender 3D.

3 comments

  • animarval on 5 de març de 2007 at 22:35

  Reply

  Em quedo amb Ubuntu Studio, la Musix la vaig provar i tot és tant… maquejat?
  Visualment té poca cohesió en el tema gràfic, i no sé, que no m’acaba de fer el pes. Tot i que conèc alguns grups de música que ja la fan servir per a gravar-se les bases.

  • Pau on 6 de març de 2007 at 14:02

  Reply

  Doncs tens raó. El que passa és que l’Ubuntu Studio encara no existeix a la pràctica… jeje

  • animarval on 7 de març de 2007 at 15:50

  Reply

  Sip, fins a l’abril…
  Però tindrà programes tan interessants com Jokosher.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.