El teu blog de Linux en català

NTFS-3G 1.0

El driver NTFS-3G és un driver desenvolupat per a GNU/Linux que permet la lectura i escriptura a particions NTFS (ja siga de Windows 2000, XP, 2003 o Vista) sense cap tipus de risc i amb una gran estabilitat.

Des de la seua eixida ara fa gairebé any i mig, ha revolucionat aquest camp que a GNU/Linux sempre havia hagut problemes. Moltes proves sense èxit va haver-hi abans de que eixira la primera versió d’NTFS-3G, un projecte que té la finalitat de crear un driver estable i funcionament precís per treballar amb aquest tipus de particions.

Actualment s’ha presentat la versió 1.0 i per tant ja es pot considerar com a estable. Els desenvolupadors mateixos recomanen que visitem la pàgina de qualitat del seu driver per comprovar per nosaltres mateixos els seus principis.
Al wiki ja us vam deixar una guia de com configurar-ho (a nivell general i també a l’Ubuntu). Tot i així, vos deixem la descàrrega per a la instal·lació manual (també hi ha versions per a Fedora, Gentoo, Slackware, FreeBSD, MacOSX…).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.