El teu blog de Linux en català

KDE4 i GNOME

Ara fa un temps, des de KDE-Hispano, s’estan publicant una sèrie d’articles prou interessants sobre KDE4 i el seu desenvolupament.

Es fan petites exposicions sobre les eines de les quals disposarà, tant pel desenvolupament com pel funcionament: Decibel, Phonon, Solid… De fet s’ha començat a crear una recopilació d’articles sobre KDE4 que us recomanem pegar-li una ullada.

En eixa recopilació es poden trobar algunes captures d’aplicacions sobre KDE4, mostrant com canviaran certs aspectes dels menús i la renovació dels gràfics de moltes aplicacions. En tot això, hi ha una cosa que crida l’atenció: la semblança entre el canvi dels menús a KDE4 i els menús de GNOME.

Per exemple, a l’esquerra teniu una aplicació de KDE4, amb els menús renovats i a la dreta la mateixa aplicació a GNOME 2.16:

Abans els botons que havia sota els menús eren xicotets a KDE i ara s’assemblen prou als de GNOME. És un canvi potser amb no molta influència sobre el funcionament, però sí que té a veure amb la cura amb que sempre s’ha dissenyat GNOME.

Per altra part, KDE4 ja no farà servir Konqueror per navegar per les carpetes, sinó que sembla que es passarà a Dolphin, una altra eina que curiosament també té més a vore amb Nautilus (el navegador d’arxius de GNOME) que amb el Konqueror. Amb una captura això es veu clar:

En definitiva, KDE4 sembla que va en bon camí. Cada volta ixen més notícies sobre aplicacions que ja van funcionant i pel que es pot veure, han agafat idees de GNOME -idees no és el mateix que copiar, ni molt menys- i tot això farà que molts puguem migrar de GNOME a KDE4 mentres Topaz -la nova versió suposadament a l’alçada de KDE4 de GNOME- estiga encara en un estadi prou inicial de desenvolupament.

1 comment

    • animarval on 23 de febrer de 2007 at 09:47

    Reply

    El canvi visual d’utilitzar la renderització per vectors potser és també una altra cosa que faci que els dos s’assemblin.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.