El teu blog de Linux en català

Ubuntu Feisty Fawn Herd4

En només dues setmanes, l’equip de desenvolupament d’Ubuntu ha tret dues alfes. La Herd3 va ser el 2 de febrer i avui 16 s’ha presentat la Herd4.

Hi ha novetats interessants. I és que els desenvolupadors d’Ubuntu volen que siga un sistema fàcil de tindre a punt per a les tasques multimèdia habituals. D’aquesta forma, ara el Totem cercarà automàticament els còdecs necessaris per reproduir les pel·lícules o vídeos que abans directament ens deia que no podia. Altre canvi interessant és la possibilitat de migració de la carpeta “Els meus documents” de Windows a GNU/Linux fent servir un assistent de migració que ho farà tot molt senzill.

Quant a versions de programari, el kernel sembla que es quedarà definitivament en el 2.6.20, encara estan amb GNOME 2.17.91 i tots els paquets relacionats (totem, nautilus…) i que es troben esperant a que isca la versió estable 2.18.

Ja està disponible per descarregar, per a testers i descerebrats… i les corresponents versions de KUbuntu, XUbuntu i EdUbuntu també.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.