El teu blog de Linux en català

Publicada la segona alfa de Firefox 3

Amb nom en codi Gran Paradiso, s’ha alliberat la segona alfa de la futura versió 3 de Mozilla Firefox. Els mateixos desenvolupadors avisen de que aquesta és una versió prou verda i que s’ha alliberat per a testejar-la i, a més, avisen que encara no té totes les funcionalitats que s’esperen a la versió final.

Els canvis respecte a la primera alfa són més tècnics que no pas d’aspecte, tot i que en aquesta segona alfa ja es permet el funcionament de widgets per a MacOSX 10.3, i s’han fet uns quants retocs a la tema Cairo. Cal comentar que en aquesta versió de desenvolupament no està suportada la instal·lació a windows 98 o ME i sembla que MacOSX 10.2 ja no serà compatible (degut a que el motor Gecko no els suporta) amb aquesta versió al igual que els objectes java que no tinguen un codi estàndard.

Existeixen descàrregues tant per a Windows, Mac i GNU/Linux que us deixem al peu de la notícia.

  • animarval on 9 de febrer de 2007 at 20:41

  Reply

  I mentres encara hi ha gent com jo que ens hem d’instal·lar la versió 1.5.0.9 perquè la 2.0 ens sobrecarrega l’ordinador… Amb el fet que no podem gaudir de cap de les millores de la 2.0 (corrector,…).
  Una veritable llàstima.
  Serà Lynx l’alternativa perquè un navegador funcioni en qualsevol equip?

  • Mdk on 9 de febrer de 2007 at 21:48

  Reply

  Et sobrecarrega l’ordinador la 2.0??. Jo, la veritat, no vaig notar cap canvi -també és veritat que el meu ordinador és prou potent-.

  Aquestes coses de que les noves versions necessiten més memòria són una mica contradictòries. L’avenç no és només afegir colorets a les coses, sinó que necessiten menys recursos per funcionar.
  Sembla que això és una cosa generalitzada als temes de la vida.

  En fi… Salut!

  • animarval on 11 de febrer de 2007 at 16:20

  Reply

  En això els de Mozilla em van decepcionar. Però sembla que li deu passar a molts usuaris de Firefox, perquè si no, haurien abandonat la branca 1.5 i no estarien traient ara la 1.5.0.9 .
  I que consti que tinc un P4 a 2.0GHz, targeta gràfica ATI de 64Mb… que no és pas un ordinador obsolet, però si que s’ha quedat una mica enrera.

  • Mdk on 12 de febrer de 2007 at 19:50

  Reply

  Doncs acabe de llegir a Genbeta que sembla que el consum de memòria es reduirà prou amb aquesta versió.

  A vore si és veritat.

  • animarval on 12 de febrer de 2007 at 22:22

  Reply

  Doncs això espero, perquè si no em passo a Flock si acaben abandonant la branca 1.5 .

Deixa un comentari

Your email address will not be published.