El teu blog de Linux en català

Inkscape 0.45

L’equip de desenvolupament d’Inkscape ha alliberat la versió 0.45 tenint les característiques que van desenvolupar els participants del Google Summer Code 2006.

Inkscape és un programa de disseny gràfic, de dibuix vectorial a l’estil del Freehand que, a diferència del Gimp comparat amb Photoshop, Inkscape és una alternativa molt més viable. Segons l’equip d’Inkscape, la principal millora d’aquesta nova versió es centra en la nova característica Gaussian Blur (degradat gaussià), una eina que permetrà aplicar una sèrie d’efectes fotorealístics a les imatges que siguen tractades amb ells.

Per altra part, s’ha millorat la velocitat i l’estabilitat del renderitzat i s’ha refet d’una forma que ara és molt més interactiu amb el que l’usuari fa. Podeu consultar la llista de canvis al changelog -i sembla que són uns quants-. Aquesta nova versió ja està disponible per descarregar-la, així que ja sabeu. Com a curiositat, els logos del fòrum i del wiki de somGNU existeixen gràcies a Inkscape -i a Marc, que ens els va fer (gràcies, Marc)-.

2 comments

  • animarval on 7 de febrer de 2007 at 15:27

  Reply

  A mi Inkscape sempre m’ha agradat molt, és fàcil de començar a fer servir i fa la feina que ha de fer a la perfecció.

  • xinuxanu on 8 de febrer de 2007 at 22:59

  Reply

  Jo també l’utilitzo per algunes coses. i va molt bé! el que magradaria fer, i no se si es pot fer, és ficar com a color d’un objecte una textura predeterminada (tipus fusta, pedra… etc)… amb el fireworks ho se fer, i amb aques o no ho se fer o no es pot fer no ho se.
  Per lo demes perfecte, i si pogues fer això seria + que perfecte XDDDDDD

Deixa un comentari

Your email address will not be published.