El teu blog de Linux en català

Kernel Linux 2.6.20

Ahir mateix els desenvolupadors del kernel de Linux, Torvalds & Company, van alliberar la vintena revisió del kernel 2.6, la 2.6.20.

Tot i que encara és una revisió sense grans novetats, sí que hi ha uns quants canvis que s’han anat comentant al llarg dels mesos passats. Es va parlar del suport per a ext4 i KVM: ext4 és el nou sistema d’arxius hereu d’ext3 i que s’espera que siga el que les distribucions porten per defecte (ja que reiser4 sembla que finalment s’ha quedat molt parat després de les mogudes amb el seu autor); i per altra part, KVM, la virtualització a través del nucli i podria suposar un gran avenç per tal d’aconseguir un funcionament suficientment còmode i fluït d’altres sistemes operatius dins el nostre sistema. També cal destacar el suport per a la PS3.

Com a curiositat, en aquesta nova versió s’han afegit 262475 línies noves al kernel (amb 508 arxius nous), s’han corregit altres 282332 línies (amb 5825 arxius modificats) i s’han eliminat 136161 línies (amb 164 arxius esborrats). Els canvis d’aquesta versió podeu veure-los al changelog.

Mai està de més nombrar les altres alternatives al kernel Linux (bé, “alternatives” reals, una), com el kernel Hurd del qual es sent parlar cada volta que Linus es posa en contra d’Stallman o també com dels robusts, estables i meravellosos kernels BSD que cada dia funcionen millor (tot i que no tenen la mateixa compatibilitat de maquinari que té Linux).

1 comment

    • animarval on 7 de febrer de 2007 at 15:25

    Reply

    Hurd és el nucli GNU, però no és encara una alternativa real ni gaire difosa.
    Linux és la alternativa més popular però no s’acaba d’adequar a el que proposa GNU.
    BSD és independent de els altres, és menys popular que Linux i més que Hurd, i sembla que és el que té més bones opinions des del sector hacker.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.