El teu blog de Linux en català

Ubuntu 7.04 Alpha3

Aquests dies es nota que les distribucions són les protagonistes. Avui mateix s’ha anunciat l’alliberament de la tercera alfa d’Ubuntu 7.04 amb nom en code Herd3 i a la que acabarem anomenant Feisty Fawn.

Com ja us vam comentar, entre les novetats d’aquesta versió, l’equip d’Ubuntu ha decidit incloure el panell de control que l’OpenSuSE ja en porta a la versió 10.2. També s’està provant la següent versió d’Evolution, concretament la 2.9.4 que té molt bon aspecte. Una altra importat novetat és que una vegada instal·lat, Ubuntu ens permetrà instal·lar tots els còdecs multimèdia i demés (“Ubuntu Restricted Extras” diuen ells) i també s’inclourà la virtualització via Kernel amb KVM -sembla que això serà de veritat una bona solució per la virtualització-.

També s’han presentat les versions anàlogues de KUbuntu, Edubuntu i XUbuntu. Com ja sabeu, els canvis en GNOME i KDE seran pocs ja que aquesta versió final arribarà abans de l’eixida de KDE4 o GNOME3 (KDE4 eixirà molt abans que GNOME3). Cal dir que la versió d’XFCE ja es troba a la 4.4 a l’XUbuntu.

Totes aquestes novetats i d’altres, les podeu vore a la pàgina de presentació d’aquesta alfa. Per altra part, tot i que encara és aviat, potser ja comença a ser una versió que podrem instal·lar i gaudir…

3 comments

  • Arnau on 5 de febrer de 2007 at 19:14

  Reply

  Jo ja estic actualitzat d’edgy a fesity i va genial 😛

  • Mdk on 5 de febrer de 2007 at 21:01

  Reply

  Jo vaig baixar-me el cd, però al iniciar-se donava un kernel panic i em vaig quedar amb les ganes… quin remei :S

 1. Reply

  Doncs jo pel moment seguiré encara amb la meva Dapper. Ja veurem en sortir la versió final de la 7.04, que tot sigui dit, promet força.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.