El teu blog de Linux en català

Kmando ja és estable

Amb el Kmando, tots aquells que utilitzen un projector també poden interactuar amb una webcam per determinar la posició física del punter, que pot ser un llapis o un bolígraf o qualsevol cosa semblant. I, a més, té implementada la funció “Point-and-Click”. Per utilitzar aquesta petita gran eina, és necessari instal.lar Qt4.

El Kmando fou desenvolupat a la Universitat Sheffield Hallam, al Regne Unit, per Juan Roldan, Ushakiran Soutapalli, Julien Faucher, i per Jan Wedekind. El sistema de visió empra el kit de visió per ordinador en temps real Mimas, que fou desenvolupat utilitzant el llenguatge C++ i està sota la LGPL.

Actualment el Mimas està sent utilitzat al projecte Nanorobotics, i amb molta capacitat per fer vehicles autoguiats amb “ulls” i altres solucions de nanotecnologia.

El futur està al programari lliure.

3 comments

  • Mdk on 2 de febrer de 2007 at 15:00

  Reply

  Té una pinta de ionqui el tio de la foto que no se la lleva ningú.

  • PellRoja on 2 de febrer de 2007 at 15:33

  Reply

  jejejeje

  ei, aixo es l’ ostia, aquest programa per fer exposicions esta molt be, inclus molta gent que fa moltes exposicions poden deixar els power points de tota la vida, i passar-se a power point openoffice i això 😛

  • xworm on 2 de febrer de 2007 at 19:44

  Reply

  la veritat es que és realment curios poder jugar al mahjong amb un projector a la paret de casa

Deixa un comentari

Your email address will not be published.