El teu blog de Linux en català

Trisguel 1.0

Després de dos anys i mig de desenvolupament, el projecte de la Universitat de Vigo Trisguel ha tret la seua versió 1.0. A partir d’ara s’han fixat un termini de 6 mesos entre llançaments (això sí que és marketing).

Aquesta distribució basada en Debian conté els repositoris equivalents de la versió Etch quant a seguretat. En aquesta nova versió s’han baixat els requisits mínims d’instal·lació fins a cpu de 200Mhz, 64Mb de Ram y 3GB de disc dur. Això és possible ja que a més del GNOME 2.17, també dóna la possibilitat d’instal·lar IceWM+Rox.

Entre les seues característiques cal destacar un nou sistema live que permet l’execució des d’un pendrive i que es pot llançar des del mateix Windows. Quant a les versions de software que duu hi és l’OpenOffice.org 2.0, IceWeasel, Kernel Linux 2.6.18.6, GNOME 2.14, Compiz activat per defecte i uns 15000 paquets més a instal·lar. Tot això en gallec, castellà i anglès.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.