El teu blog de Linux en català

PDFedit

PDFedit és un projecte polac que té la funcionalitat d’editar fitxers pdf sense que haver de tindre el codi font. És programari sota llicència GPL i la versió 0.2.4 es va alliberar fa només un parell de dies.

L’edició de documents pdf és prou potent, doncs permet afegir i llevar pàgines, esborrar, marcar o afegir text o objectes (imatges o altres). Té una interfície gràfica que permet controlar el programa sense cap complicació així com unes opcions que permeten transformar fitxers pdf a xml (justament al contrari que l’script que ens va ensenyar Jordi al fòrum).

Al wiki us deixem una guia d’instal·lació originalment feta per Vicent Cubells. L’única pega que li podríem donar al programa és que encara està en desenvolupament i el seu funcionament no és del tot estable. Tot i així, sembla que aquesta eina es farà indispensable en poc temps.

  • PellRoja on 29 de gener de 2007 at 10:05

  Reply

  Però això no es ilegal? 😛 en teoria pot obrir fitxers pdf encriptats per només lectura, i poder remenar-los i editar-los? igual que la ingenyeria inversa no? 😛

  • Mdk on 29 de gener de 2007 at 10:09

  Reply

  Doncs realment sí que sembla que és susceptible d’infringir una patent d’eixes.

  Ja saps, de les que diuen: “aquest llapis només el podràs fer servir per escriure, si els fas servir per qualsevol altra cosa, seràs denunciat per infringir la patent”. O eixa altra que diu que si dues persones han descobert per camins completament diferents una mateixa cosa (sense haver tindre cap contacte entre ells), qui primer obtinga resultats tindrà la patent absoluta. Si l’altre continua serà denunciat.

  Per això parlem de la necessitat de que no només el software, sinó el coneixement, siga lliure.

  • PellRoja on 30 de gener de 2007 at 10:12

  Reply

  sip, la solució correcte seria compartir el que han descobert junts, i entre els dos podrien aportar molt més modificacions que amb un. I si altres poden millorar, igual.

  A vegades penso que les patents les han creat els explotadors de persones que tenen idees per fer-se rics ells. Per que normalment quan crees una cosa el primer que et ve al cap es compartir-ho, per que has fet un gran descobriment.

  Després hi ha qui t entavanara per no publicar-ho i explotaro al maxim.

  😛

  • Mdk on 30 de gener de 2007 at 13:13

  Reply

  Home, les patents tenen el sentit de que li donen avantatge a qui descobreix o desenvolupa alguna cosa. Això no està malament, el problema és que una patent no hauria de durar més d’1 any o alguna cosa així. És a dir, qui l’ha desenvolupat que s’aprofite durant un temps, però que no siga per “70 anys” (i en augment) com és ara segons la “cosa” patentada.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.