El teu blog de Linux en català

Virtual Box OSE

Virtual Box Open Source Edition és un projecte de software de virtualització (a l’estil de QEMU o VMWARE) que ha alliberat amb llicència GNU/GPL una part del seu projecte (la que ells denominen “Open Source Edition”). Existeix una altra versió restrictiva on hi ha algunes característiques més com el suport per usb, el control remot o la gestió de carpetes entre sistemes virtualitzats i els sistemes reals.

Tot i així, encara que siga una alliberació limitada, ja sabem que aquest codi es pot millorar i aconseguir que totes les característiques que no s’han activat, siga la comunitat qui las active. Ja vorem si hi ha gent disposada a aprofitar el codi (s’ha d’entendre que aquestes coses són complicades).

Existeixen versions tant per a Windows com per a GNU/Linux i la companyia assegura que continuarà desenvolupant el projecte. Des de la seua pàgina web es poden trobar els binaris per la seua instal·lació així com el codi font, enllaços a la comunitat, informació sobre el projecte, etc. Ací teniu algunes captures del programa en funcionament.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.