El teu blog de Linux en català

Ubuntu Windows Installer

Parlant de GNU/Linux i Windows, s’ha iniciat un projecte (que ja té versió instal·lable) que permet instal·lar Ubuntu des de Windows. La finalitat és crear un instal·lador que no supose “riscos” per al sistema Windows (quant a que no esborre res que puga deixar-lo sense funcionar), que siga d’ús molt senzill, sense haver de tocar el disc, sense haver de canviar el gestor d’arrencada del Windows, de fàcil desinstal·ació i altres característiques que fa un temps no ens les creuríem (vos assegure que ara mateix a mi em costa de creure).

L’instal·lador treballa creant una imatge al disc dur de Windows (a la partició NTFS) i després creant un carregador a partir d’ella. L’initrd es modifica per poder carregar el sistema GNU/Linux. No arribe a entendre ben bé el funcionament, als fòrums d’Ubuntu es concreta aquest funcionament (en anglès), si algú ho entén bé… que ho explique als comentaris o al fòrum. Vos deixem un parell d’enllaços interessants. També hi han algunes captures.

3 comments

  • animarval on 17 de gener de 2007 at 12:33

  Reply

  Ja existia instlux:
  http://instlux.sourceforge.net

  • PellRoja on 17 de gener de 2007 at 14:11

  Reply

  es el que anava a dir, ja existia un pero bueno sempre es benvingut

  • animarval on 17 de gener de 2007 at 22:07

  Reply

  Sí, tot sigui per a fer més fàcil la migració a la gent que li sigui possible fer-la.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.