El teu blog de Linux en català

Flash 9, versió final per a GNU/Linux

Després d’una bona temporada de desenvolupament, finalment l’equip d’Adobe ha alliberat una versió final i estable -esperem- de Flash 9. I és que durant uns mesos vam estar a GNU/Linux sense haver de poder visualitzar una bona quantitat de pàgines que ja feien servir una versió més nova que la 7 que podíem instal·lar.

Sembla que una de les promeses que s’han fet és que a partir d’ara les versions per a Windows, GNU/Linux i Mac eixiran al mateix temps. Amb aquesta versió ja hi ha suport amb l’Opera (jo havia aconseguit fer funcionar les darreres betes en Opera), s’ha afegit suport pel mode a pantalla sencera i, a més a més, s’informa de que la versió per a 64bits està en camí.

A tot això s’ha d’afegir la correcció de bugs que feien que el nostre Firefox (o altre) funcionara una miqueta malament i cada dos per tres es penjara. Per instal·lar-lo només teniu que descomprimir el tar.gz i copiar el libflashplayer.so en /usr/lib/firefox/plugins/. El firefox el reconeixerà sense problemes. Per comprovar quina versió teniu instal·lada (i per comprovar que l’heu instal·lat bé), aneu a aquesta direcció.

Per últim, comentar l’existència de gnash, una alternativa lliure a Flash però que es troba en un punt que encara no és alternativa. Ja vorem si ho és més endavant.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.