El teu blog de Linux en català

KDE4 ja es va integrant amb Windows

Aquest matí ha eixit a Genbeta la notícia de que el futur KDE4 ja va prenent forma a Windows. I és que des de la KDE commit-digest han redactat un article llarg i interessant i fins i tot amb unes quantes captures de KDE funcionant sota Windows.

Més enllà de les discussions que puguen haver-hi, hem d’acceptar que el fet de que els entorns d’escriptori originàriament per a GNU/Linux es puguen fer servir a altres sistemes operatius “totalment diferents” és una meravella. Per dir-ho d’una forma curiosa: el programari lliure parla totes les llengües.

Actualment hi ha un grup de persones treballant (sembla que 217 desenvolupadors) amb aquesta finalitat de migrar KDE a Windows. Ja s’ha creat un instal·lador -que encara està en desenvolupament- i s’ha pogut fer funcionar Konqueror o KWrite. Els programadors estant tenint alguns problemes degut a que han d’incloure tots els programes/llibreries necessaris per tal de fer funcionar correctament KDE.

Més informació d’estadístiques i screenshots a l’article original que vos deixem a peu de notícia. Aquesta és una altra branca a més dels projectes Phonon, Solid, Plasma…

  • PellRoja on 16 de gener de 2007 at 10:04

  Reply

  ole que currat, si els usuaris no van a tux, tux anira als usuaris jejejeje

  • Mdk on 16 de gener de 2007 at 12:40

  Reply

  Jo tinc ganes de que aparega ja el tema gràfic. Ja sé que en el fons és el que té menys importància, però m’agradaria vore alguna cosa a més de les diferents idees que s’han anat plantejant sobre com pot ser.

  • alb3rt on 16 de gener de 2007 at 12:44

  Reply

  Personalment, trobo que destinar tants esforços en això, quan a linux encara queden coses per a millorar, veig una bestiesa fer que 217 desenvolupadors es dediquin a això.

  Malgrat tot, una bona notícia, això si.

  • xworm on 16 de gener de 2007 at 13:51

  Reply

  Tinc curiositat per provar-ho

  • Mdk on 16 de gener de 2007 at 14:24

  Reply

  A l’ubuntu ja es troben els repositoris:

  http://kubuntu.org/announcements/kde4-3.80.1.php

  Salut!

  • anso on 16 de gener de 2007 at 18:03

  Reply

  a mi personalment no magrada… es perden esforços i és un retrocés per a la lluita de usuaris GNU/Linux i windows

  • animarval on 16 de gener de 2007 at 18:27

  Reply

  Ho trobo inútil, i mira que mal que em pesi encara sóc majoritàriament usuari de Windows.

  Crec que és molt més fàcil engegar un LiveCD que no pas haver-te d’instal·lar KDE a Windows.

  • Parra on 16 de gener de 2007 at 21:23

  Reply

  Crec que encara que supose el fer un esforç per migrar açò a Windows, si gent com la de Openoffice no haguera fent el mateix, potser gent que ha acabant migrant a gnu/linux no ho haguera fet, es dir si el entorn d’escriptori, la ferramenta ofimática, el navegador, … la gent ho utilitza i és igual en windows que en gnu/linux, tal volta al final els donarà igual tindre per baix instal·lat un gnu/linux.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.