El teu blog de Linux en català

Second life ara és GPL

Des de Lafarga.cat s’ha publicat una notícia molt interessant, l’alliberació del codi font de Second life. Second life és un joc online que representa un món virtual on els usuaris creen els seus “personatges” amb les seues preferències que després actuaran en l’escenari interaccionant amb altres personatges que també han sigut creació d’altres usuaris.

És un segon món. Una segona vida… per això es diu Second life.

L’alliberació del codi font suposa molt més enllà del que ens podem imaginar. La manca de jocs a GNU/Linux és causada perquè hi ha molt pocs desenvolupadors que no poden fer ells mateixos un joc complet i perfecte. En canvi, si ja disposen d’un codi base, es poden fer meravelles com les que es van fer amb el motor de Quake. Tindre un codi suposa un estalvi de temps molt gran i així podrem sumar més jocs a la nostra plataforma.

A la nota de premsa publicada per Linden, Rosedale afirma que alliberar el codi “és la decisió més important que ha près la companyia en els últims set anys”. Second Life és un món que està distribuït en una àmplia xarxa de servidors i que permet als usuaris tenir eines per modificar el món i participar en la seva economia virtual que opera en un mercat real. Actualment, té dos milions d’usuaris donats d’alta.

  3 comments

   • alb3rt on 9 de gener de 2007 at 12:15

   Reply

   Interessant, malgrat que no és un joc al qual tingui moltes ganes de jugar, no deixa de ser important un pas com aquest.

   • PellRoja on 9 de gener de 2007 at 16:26

   Reply

   Una molt bona noticia, a mi m’han entrat ganes de viciarme, ja el tastarem a veure que tal 😛

   • Mdk on 9 de gener de 2007 at 21:40

   Reply

   Jeje, a mi em passa el mateix. M’he viciat a jocs no pel fet de que sigueren bons, sinó perquè funcionaven a GNU/Linux…

  Deixa un comentari

  Your email address will not be published.