El teu blog de Linux en català

Songbird

Songbird és un projecte que va començar amb molta força fa uns mesos. És un reproductor de música que no només reprodueix música sinó també fa les hores de ràdio o de navegador web -tot i que d’una forma una mica especial ja que es centra en tendes de compra de música i coses semblants-.

Treballa amb el motor de firefox i els plugins de reproducció de l’vlc. I tot i que encara no hi ha una versió final completament estable, ja es troba en més de 39 llengües. Això de que no hi ha una “versió final estable” és relatiu, puix la versió 0.2.1 que es troba actualment disponible per la descàrrega ja funciona a la perfecció tant a Windows, com MacOSX com a GNU/Linux. I ho fa reproduint tot tipus de formats: MP3, AAC, OGG, FLAC, WMA… (així ens estalviem haver de tindre que instal·lar còdecs o d’altres llibreries per sentir MP3, que a tots ens ha passat alguna vegada).

Totes aquestes característiques i la força amb que va irrompre al món GNU/Linux (i per la seua compatibilitat amb altres plataformes de 32 i 64 bits) va fer que els desenvolupadors reberen una donació d’1 milió de dolars. I així Songbird és molt probable que en un futur no molt llunyà es convertisca en el reproductor per defecte que portaran totes les distribucions ja que la seua llicència és GPL.

1 comment

    • animarval on 10 de gener de 2007 at 21:56

    Reply

    Jo el vaig provar des de la primera versió que van treure, i sí, van millorant, però encara no és una alternativa a Windows Media a Windows. Li falta encara consumir menys recursos, o que no sigui tan fàcil bloquejar-lo a l’obrir molts arxius.

    Per cert, una alternativa que he trobat al Desfragmentador de Windows (només per el 2000 i següents):
    http://www.kessels.com/JkDefrag/

Deixa un comentari

Your email address will not be published.