El teu blog de Linux en català

KNOPPIX 5.1.0

S’ha presentat la darrera versió de Knoppix, la 5.1.0. El seu desenvolupador, Klaus Knopper l’ha anunciat a Distrowatch. Ens informa que aquesta nova versió ja s’ha afegit (tot i que avisen de que encara és en mode experimental) l’escriptori 3D aprofitant-se de Beryl. S’ha afegit un nou Kernel, el 2.6.19.1 + FUSE 2.6.1, la darrera versió de l’OpenOffice.org, s’ha reemplaçat el sistema Unionfs per Aufs (això és interessant ja que Unionfs permetia treballar amb knoppix com si realment fora un sistema instal·lat a l’ordinador).

Tot i que a versions anteriors ja s’havia introduït la possibilitat d’escriure a particions NTFS, sembla que a aquesta versió ja s’ha madurat i serà més fàcil simplement afegint l’ordre corresponent a l’inici i també es permetrà la manipulació d’aquest tipus de particions per a fer el que calga. La veritat és que el fet de que Windows Vista no haja tret el sistema “WinFS” és un avantatge perquè així, el dur treball que ha suposat treure una utilitat que permeta escriure a NTFS es podrà aprofitar bé. Si hagueren tret el WinFS hauríem d’haver començat a fer el treball des de cero.
Han eixit versions tant en cd com en dvd que es poden descarregar de forma directa o mitjançant bittorrent (sempre més recomanable). Vos deixem els links al peu de la notícia així com les notes de la versió.

    Deixa un comentari

    Your email address will not be published.