El teu blog de Linux en català

Ring | L’alternativa multiplataforma i segura a Skype

Probablement molts de vosaltres heu fet servir Skype a GNU/Linux. I més probablement encara, si l’heu fet servir, és que haureu sofert els problemes que mai es resolen: es tanca inesperadament, menys possibilitats que les versions per a altres sistemes operatius, abandonament del desenvolupament per part de Microsoft i un llarg etcètera.

Per això hui volem parlar-vos de Ring, conegut abans com SFLphone d’una empresa anomenada Savoir-faire Linux, un programari de veu IP lliure i multiplataforma que fa servir xifrat PKCS (Public Key Cryptography Standards) per a la verificació de dades.

L’aplicació està disponible per a Linux, Windows i OSX, però també es pot utilitzar amb Android i Windows Mobile. És compatible amb veu, vídeo i conferències.

Xifrat i seguretat: la clau

El projecte posa la seua atenció en la confidencialitat, seguretat i llibretat. Les dades de les trucades no es registren de cap manera, ja que fan servir un servei VoIP descentralitzat que fa servir OpenDHT (similar a la xarxa bittorrent). L’anomenada Ring ID de cada usuari és una combinació única de claus hash de 40 caràcters. Alternativament també es pot fer servir un codi QR.

Ring s’ha desenvolupat de forma continuada durant els darrers 11 anys i està disponible sota llicència GPLv3. El codi està dispnible a GitHub.

Instal·lació

Des del lloc web de l’aplicació podeu baixar els paquets per a la vostra distribució/sistema operatiu.

Ring IP ubuntu

3 comments

  • Alfred on 14 de maig de 2016 at 07:14

  Reply

  Ara només falta trobar algú que l’utilitzi per a provar-lo…

   • Pau on 16 de maig de 2016 at 05:33
   • Author

   Reply

   Hhahahaha, cert. Però bé, si Skype continua funcionant tan bé com sempre, alguna cosa haurem de considerar fer servir. La cosa bona d’això és que és multiplataforma.

  • Adolfo on 30 de desembre de 2016 at 15:08

  Reply

  És refrescant que per fi surt a les notícies una aplicació que no està desenvolupada amb Electron…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.