El teu blog de Linux en català

Open365, ofimàtica lliure en línia

La majoria de nosaltres ja fa temps que emprem eines al núvol per desenvolupar tàsques quotidianes d’ofimàtica. Paquets ofimàtics com els de Microsoft, Google o Zoho, han demostrat ser fiables i còmodes al alliberar-nos de la necessitat de dur un USB amb els nostres documents sempre a sobre, o de necessitar un ordinador amb el nostre mateix editor de textos per no patir problemes de compatibilitat.

Open365 neix amb la intenció d’oferir una alternativa lliure a tots aquests paquets ofimàtics. En essència, es tracta de:

  • LibreOffice Online, amb el seu editor de text, fulls de càlcul i presentacions.
  • Seafile, per sincronitzar els nostres documents al núvol amb una carpeta a l’ordinador/mòvil/tauleta.
  • Kontact, el gestor de correu i calendari de KDE, a més d’utilitzar aquest per a mantenir una estètica a través de les aplicacions.
  • Jitsi, per al xat i videotrucades.

 

De moment es troba en fase beta, però si us registreu podreu trastejar-la. Ara mateix, ofereixen 20Gb d’emmagatzematge al núvol, una quantitat força raonable per a una versió gratuita i de fet ja us podeu descarregar els clients d’escriptori Linux/Mac/Windows i l’app per a Android. També ens ofereixen la possibilitat d’instal·lar l’Open365 al nostre propi servidor, per a qui no vulgui tenir informació sensible en servidors externs, tot i que aquesta opció encara no es troba disponible a la beta.

L’he estat emprant últimament i la veritat és que promet. No té res a envejar als altres paquets ofimàtics a nivell de prestacions: és complet, bonic i fàcil de fer servir però personalment encara no em convenç la fluidesa del LibreOffice. Després d’utilitzar durant molt temps la opció de Google, la velocitat de refresc de l’interfície o fins i tot a l’hora d’escriure em posa nerviós. M’atreviria a dir que he fet servir LibreOffice amb més velocitat a través d’escriptoris remots! Esperem que això estigui corregit a la versió definitiva i serà sens dubte l’opció de molts a l’hora de gestionar documents al núvol.

 

 

 

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.