El teu blog de Linux en català

[RemixOS] Android al teu ordinador (però de veres)

RemixOS és un ‘sistema operatiu’ per a escriptoris que bàsicament consisteix en Android adaptat a l’escriptori, tal i com ho sentiu. S’han fet tota una sèrie de modificacions per a que el sistema siga usable des d’una pantalla d’ordinador controlada amb un ratolí:

  • Multi-tasca
  • Té una barra de tasques on es mostra el rellotge, finestres obertes, menú d’inici (tipus Windows de tota la vida)
  • Sistema de notificacions
  • Encara que sembli una xorrada, el clic amb el botó dret funciona 🙂

RemixOS encara es troba en desenvolupament i fins que no es publique la beta, que ja és instal·lable a l’ordinador, no paga la pena instal·lar-la. Podeu provar-la amb un VirtualBox, però hi ha alguns problemes amb el punter.

En qualsevol cas, RemixOS sembla una opció molt interessant per als escriptoris. No podem dir que siga un ‘equivalent’ a la convergència de la qual parla Ubuntu, perquè ací és simplement una ‘adaptació’ d’Android a l’escriptori, mentre que amb l’Ubuntu parlem d’un sistema Linux completament funcional.

Ací teniu algunes captures:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.