El teu blog de Linux en català

Extensions del GNOME Shell [Drop Down Terminal]

Hui vos presentem una extensió ben útil: Drop Down Terminal. Un terminal que podem obrir al més pur estil Quake, només prement F12 (o qualsevol altra tecla que es pot configurar). Amb això aconseguim poder accedir al terminal ràpidament. No obstant cal dir que esta extensió és millorable: si es reinicia el shell, es perd el que s’estava fent, ja que es reinicia l’extensió; no té possibilitat de tindre vàries pestanyes i les possibilitats de configuració són més bé baixes. Però al cap i a la fi, el seu objectiu bàsic el compleix. Si voleu alguna cosa més potent, proveu amb Terra o Guake.

Drop down terminal

ZBaixeu-la araExtensió: Drop Down Terminal

  • R on 31 d'octubre de 2014 at 20:58

  Reply

  “Clàssica” extensió del Gnome 3. Les extensions del Gnome li donen un toc més personal a l’entorn d’escriptori. El problema és que a cada actualització de Gnome es trenca la api i moltes extensions per a versions velles s’han d’actualitzar. Si fos més estable en aquest aspecte hi guanyaria molt ja que els desenvolupadors ho tindrien més fàcil per mantenir les extensions.

   • PauGNU on 1 de novembre de 2014 at 10:23
   • Author

   Reply

   Doncs el problema real és que no hi ha cap ‘API’. Les extensions del shell sobreescriuen directament el core del gnome-shell. Haurien de fer una API, eixa seria la solució.

    • R on 2 de novembre de 2014 at 18:44

    Reply

    Jo pensava que hi havia una API (no ho vaig consultar amb profunditat). Per això, les extensions i els temes es trenquen tant ràpid!

  • oriolsbd on 3 de novembre de 2014 at 16:10

  Reply

  Jo sempre he utilitzat Guake (en entorns Gnome) i Yakuake (en entorn KDE). He estat provant aquesta extensió, i definitivament em quedo amb el que he utilitzat sempre. Apart de les funcionalitats, a Drop Down Terminal cal afegir-hi el problema que heu apuntat que no es pot assegurar que segueixi funcionant quan canviï la versió de Gnome.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.