El teu blog de Linux en català

Geary, el client de correu del futur

Geary és un client de correu d’escriptori desenvolupat per la Yorba Foundation (que també desenvolupa el Shotwell, per exemple). Geary és l’intent de portar a l’escriptori una aplicació de correu que siga ràpida, efectiva, útil i atractiva. Tot i que el desenvolupament és lent, la veritat és que les darreres versions ja són acceptables per poder treballar amb elles de manera continuada.

 • Interfície pareguda al client de correu de l’iOSX i amb característiques que imiten GMail
 • S’integra perfectament amb els comptes de GMail (sincronitza perfectament les etiquetes), Outlook, Yahoo! i correu propi
 • Està pensat per integrar-se completament amb GNOME3, però també amb altres escriptoris sense cap problema
 • Està traduït al català (tot i no al 100%)
 • Lleuger i ràpid, una experiència d’usuari molt bona

Geary 0.8.1

Instal·lació

Per a l’Ubuntu 14.04 trobareu la versió 0.8.0 al ppa de yorba:

sudo add-apt-repository ppa:yorba/ppa sudo apt-get update sudo apt-get install geary

Per a l’Ubuntu 14.10, este repositori no conté cap versió. Així que heu de fer servir la versió daily:

sudo add-apt-repository ppa:yorba/daily-builds sudo apt-get update sudo apt-get install geary

Per a d’altres distribucions, caldrà que compileu des de les fonts o bé comprovar la versió als vostres repositoris. La bona és la 0.8.X (les versions anteriors estaven massa verdes).

  • jaume on 27 d'octubre de 2014 at 12:54

  Reply

  Ens hem acostumat a accedir al correu amb des de diversos dispositius, segons el moment del dia o la de la circumstància que estem vivim. Així, és del tot normal obrir el correu amb l’ordinador de la feina, l’smartphone, l’ordinador de casa, la tauleta, etc.
  Particularment, en aquesta situació, trobo molt més còmode accedir al correu amb un servei webmail. És dificil tenir errors ja que no cal sincronitzar res.
  Aleshores, quin sentit té utilitzar un client d’escriptori?
  Potser la seguretat, però no ho tinc gens clar.
  Recordo que va existir cert debat sobre això fa molt temps, però avui aquell futur que semblava ciencia ficció amb telèfons intel·ligents i altres dispositius ja el tenim i, evidentment, seguirà evolucionant. Crec que seria bo tornar a debatre la qüestió i revisar les fortaleses i debilitats d’un i altre sistema.

   • Xavi on 27 d'octubre de 2014 at 18:19

   Reply

   Totalment d’acord, jaume. Jo era un fan absolut del Thunderbird. Però en aquestos moments, on mire el correu el 80% de les vegades des del mòbil o des de la feina, no estic segur de què aporta un gestor de correu d’escriptori front als webmails.

  • PauGNU on 28 d'octubre de 2014 at 05:35
  • Author

  Reply

  Doncs teniu raó. Per això en no molt de temps parlarem de MailPile: https://www.mailpile.is/

  • turkil on 30 d'octubre de 2014 at 11:34

  Reply

  No es pas cert… que tinguem el correu en web tipus Zimbra, Yahoo o Gmail està molt bé, però quan realment estàs treballant és molt més còmode, útil i ràpid emprar un client d’escriptori.

  Si us fixeu, als vostres dispositius mòbils la majora esteu fent anar el client de correu propi del mòbil, és a dir no instal.lem gmail, yahoo i altres amb els seus apps corresponents, sinó que fem anar l’eina de correu comuna del mòbil per configurar els diferents comptes.

  Pau, gràcies per fer aquest article, geary realment és un molt bon client d’e-mail.

   • Xavi on 30 d'octubre de 2014 at 12:51

   Reply

   Hola turkil,

   És interessant això que dius, però no estic d’acord amb tu (no dic que no siga cert, ja que no tinc dades quantificades), però no conec ningú que als mòbils utilitze l’aplicació genèrica, sinó la de Gmail (o el proveidor que siga).

   Respecte a la comoditat, tampoc no estic d’acord en que és més còmode, útil i ràpid: a la feina utilitze l’outlook i a nivell personal el Gmail (web), i personalment sóc més eficient gestionant el correu a Gmail que no pas a l’Outlook (facilitat/potència/velocitat de cerca, dreceres de teclat, etc).

  • Angel on 3 de novembre de 2014 at 08:10

  Reply

  Sembla que Geary promet molt, però de moment em quedo amb el Thunderbird, ja que Geary no permet definir filtres automàtics, i per a mi són primordials.

  • Alfred on 8 de novembre de 2014 at 17:36

  Reply

  Jo no miro el correu des del mòbil. No m’agrada, ni ho vull. El Thunderbir, tot i les seves mancances és fantàstic, em permet demanar recepcions, lectures, fer firmes… de manera molt més senzilla i còmoda que Geary que és el que ve per defecte a elementaryos (el sistema que faig anar) Així que l’he provat, però el trobo massa senzilla. Per mi, encara li falta un parell de tombs.
  Tot i això la trobo ideal per gent més gran com ma mare.

  També defenso els clients de correu, ben configurats i posats per a la gent gran que sap poc d’informàtica. Trobo més intuïtiu que gestionin Geary només fent clic a la icona de l’ordinador que no pas entrant al navegador, escrivint l’adreça del webmail…

  • Ramon on 10 de novembre de 2014 at 20:15

  Reply

  Jo sóc dels que prefereixen l’ordinador per llegir i escriure el correu,acabo d’instal·lar el geary i he de dir que m’agrada molt la interfície i és més ràpid que el thunderbird que he deixat d’usar aborrit.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.