El teu blog de Linux en català

Disponible ElementaryOS Luna

elementary OS new logo 2012Doncs estava jo la nit del dissabte mirant els estels i buscant alguns estels fugaços quan de sobte em vaig acordar que el comptador de la web de ElementaryOS s’acabava! En arribar a casa vaig descobrir que havien alliberat una versió estable.

Sens dubte, el moment que molts esperaven, per fi una versió definitiva per a aquesta distribució que encara ser basada en Ubuntu 12.04 LTS sembla ser portada d’un altre món. El que més destaca de la resta de distribucions basades en Ubuntu, és el seu entorn gràfic que la fa bonica i simple, a més de ràpida i d’un ús molt fàcil.

sberVzY

ElementaryOS ve amb unes aplicacions molt bones, com a navegador usa Midori, que s’adapta perfecte al disseny de la distribució. Per a client de correu usa Geary, molt lleuger i simple. Player és el reproductor de vídeo i Shotwell és el visor d’imatges. Music, com no, és el reproductor de música.

Personalment, aquesta distribució la tinc instal·lada al meu netbook i des de que la vaig provar estic molt content. La veritat es que va molt ràpida obrint les aplicacions i el seu ús es exageradament fàcil. Tant fàcil que fins i tot la meva mare de 65 anys la sap fer servir. Així que ElementaryOS és una d’aquelles distribucions que potser funcionen molt bé per atraure gent al món del Programari Lliure.

Realment, encara no sé que es el que m’agrada d’aquesta distribució, perquè l’odio una mica per semblar-se molt a Mac OS X però a la vegada l’estimo. Qui sap quan durarà al meu netbook…

Font: PortalLinux

  • Eloi V on 15 d'agost de 2013 at 15:20

  Reply

  L’he estat provant amb maquina virtual, i m’agrada el toc de simplicitat que li han donat. Escriptoris com aquests, crec que donen futur a gnulinux en entorns desktop. Només trobo a faltar un llençador/cercador d’aplicacions i fitxers com el de Unity, el que porta no està malament. però no he pogut aconseguir cercar fitxers. Per tot lo altre, una la linia maca i feina ben feta, potser l’acabo instal·lant algun netbook.

   • zagur on 15 d'agost de 2013 at 16:55
   • Author

   Reply

   Potser el que busques és això: http://artescritorio.com/indicator-synapse-anade-busqueda-a-tu-panel-de-elementary-os-luna

   Aquest indicador a la barra superior et permet buscar fitxers, aplicacions, webs que has visitat.. Una maravella!

   La instal·lació és molt fàcil:
   sudo add-apt-repository ppa:versable/elementary-update
   sudo apt-get update
   sudo apt-get install indicator-synapse

  • elnorbii on 6 de setembre de 2013 at 12:32

  Reply

  Jo estic enamorat del Synapse!!! Faig de tot! Operacions matemàtiques ràpides, cerca de documents, directoris, llançador d’aplicacions, etc, val molt molt la pena, realment guanyes molt temps el menú d’inici no l’obro mai!

  I sobre ElementaryOS què dir?! Que sóc un fidel seguidor, encara que sí, s’assembla massa a Mac, però ja era hora d’una distribució compacte, bonica i tancada de debò, per aquells que volen simplesa i estabilitat (aquest últim encara no s’aguanta a Elementary).

  Us animo a provar-la! i El synapse, ja esteu tardant a instal·lar-lo sigui quina sigui la vostra distro!

 1. Reply

  Bon dia.
  Acabo de provar ElementaryOS i puc dir que m’agradat molt.
  Una de les meves aficions és provar s.o. “lleugeres” i amb elementary he quedat molt satisfet.
  1er l’he provat al VirtualBox molt satisfactoriament. VirtualBox és una bona eina per provar s.o.
  Si al VB un s.o. et tira bé, segur que anirà bé en quasi bé qualsevol PC. Ubuntu que antigament era prou lleuger, des de Unity, ja no ho és tant. Si el proves amb VB no va tant ràpid com abans.
  2on pas, he provat Elementary en una clau USB. L’inici ha estat super ràpid i el seu funcioanment tan bo con si haguès estat instaŀlat al disc dur.

  Resumint: Si t’agrada l’estètica Mac, t’agradarà Elementary. És atractiu, inclou prou programari, tot i que he trobat a faltar LibreOffice.
  Per a PCs justets de maquinari o per a instaŀlar en una clau USB sembla un s.o. molt adient.

  Maco i funcionalt!

   • Zagur on 22 de novembre de 2013 at 13:50

   Reply

   Es pot instal·lar el LibreOffice a ElementaryOS!

 2. Reply

Deixa un comentari

Your email address will not be published.