El teu blog de Linux en català

LXDE i Razor-Qt es fusionaran

LXDE i Razor-Qt són dos entorns d’escriptori per GNU/Linux amb objectius semblants: crear un entorn lleuger, ràpid i eficient en l’ús dels recursos. Malgrat tot els separava l’ús de diferents biblioteques.

Després de valorar els diferents escenaris que hauran d’afronatar els desenvolupadors de LXDE quan la versió 2 de les biblioteques GTK arribi al final del seu cicle de vida i uns primers flirtejos amb les biblioteques Qt, sembla que han apostat per canviar a Qt.

Posteriorment, un cop eliminat el problema tècnic que impedia treballar conjuntament amb el projecte Razor-Qt ha passat el què semblava el millor per les dues comunitats. En paraules d’un dels desenvolupadors de LXDE:

En lloc de dos escriptoris incomplets en podem tenir un de realment bo.

Personalment trobo fantàstic que, en uns temps en que sembla més fàcil dividir que unir esforços, aquests dos projectes hagin deixat de banda els egos i tribalismes pel bé comú. Molts ànims i endavant!

3 comments

  • Pol on 24 de juliol de 2013 at 13:16

  Reply

  A veure si conseguim un entorn d’escriptori realment lleuger i funcional modern.

   • Pau on 24 de juliol de 2013 at 13:43

   Reply

   Sí.. el que passa és que l’entorn d’escriptori no ho és tot. Les distribucions com Ubuntu, Fedora o l’OpenSuse solen ser pesades per defecte. I no només per elles mateixes, sinó que també supose que és pel nucli mateix…

 1. Reply

  Excel·lent notícia! He treballat una breu època amb LXDE i personalment no m’agrada, m’agrada més Razor-QT encara que estigui més limitadet.
  Penso que és una excel·lent notícia per als qui ens agraden els escriptòris lleugers i pràctics.

  Ara falta que el facin una mica més bonic 😀 Que quin parell, jeje

Deixa un comentari

Your email address will not be published.