El teu blog de Linux en català

Canonical llança «Ubuntu Edge» una campanya de campanya de crowdfounding per recaptar 32 milions de dòlars

Canonical vol recaptar 32 milions de dòlars per portar a terme la creació del seu dispositiu mòbil (telèfon mòbil) que permetrà també ser un ordinador en connectar-lo a una pantalla a través d’una connexió HDMI.

Els diners estaran destinats al desenvolupament i manufactura d’un mòbil nou anomenat Ubuntu Edge. S’inicia així un període de 30 dies on la gent pot començar a fer les seues aportacions. En 1 dia ja han aconseguit 3 milions de dòlars. Sembla que ho aconseguiran!

2

Ubuntu Edge

Ubuntu Edge serà més que un telèfon intel·ligent. Serà un «súpertelèfon». Suficientment potent per utilitzar-lo com a ordinador normal quan es connecte a un monitor extern. La idea és crear un dispositiu que siga realment un mòbil i un ordinador.

Si voleu aportar el vostre granet de sorra, visiteu la pàgina de donacions a Indiegogo

Crowdfounding

El crowdfounding és un mètode genial perquè aquells que tenen grans idees poden trobar un mitjà de finançament directe i clar: saben directament si hi haurà o no interès per la seua iniciativa.

En aquest cas, parlem d’una gran companyia: Canonical, qui inicia una campanya de crowdfounding. Personalment considere que és un bon mètode: Canonical ens ha donat molt durant molt de temps i aquesta és una bona manera de fer que continue treballant en la promoció de Linux i el programari lliure.

Si la campanya acaba sent un èxit, s’estima que al maig de 2014 tindrem el telèfon llest. Canonical sembla que només farà una producció limitada d’entrada (40.000 terminals), i segons això, ja veurem.Característiques de l’Ubuntu Edge

 • ‘Multi-core CPU’
 • 4GB RAM
 • 128GB SSD
 • Pantalla 4.5″ Sapphire Crystal (resolució 1280×720 HD)
 • Dual cameras (8mp darrere, 2mp frontal)
 • Connexió MHL (compatible amb HDMI)
 • Bateria de llarga duració silicon anode
 • Dual-LTE, NFC, Dual-band WiFi & Bluetooth 4
 • GPS, Baròmetre, Compass, Sensor de proximitat, Gyro, etc

3 comments

 1. Reply

  No aprecio gaire el disseny, però no m’agrada gaire el poc que veig, això si, el gadget es una autentica bestia, i crec que a un bon preu si ets un dels bakers, el que passa que la opció de 600$ ja s’ha esgotat … i has d’anar als 830$ … que segons com tampoc està gens malament vists els preus que corren en telefonia movil (el canvi surt a uns 630 € per una bestia així …)

  • Daniel on 23 de juliol de 2013 at 23:42

  Reply

  Realment poder tenir un mòbil que a la vegada et faci de portàtil seria la hòstia. Però Unity és lluny del que busquem tots, crec jo.

   • Pau on 24 de juliol de 2013 at 07:40
   • Author

   Reply

   Hhahaha, efectivament, Unity és lluny del que jo vull. Però bé, està bé que es facen apostes arriscades!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.