El teu blog de Linux en català

LightWorks per fi arriba a Linux!

Sembla que fa una eternitat des que EditShare, el grup que va adquirir LightWorks, ens anunciava els seus plans per a alliberar una versió per a Linux/Mac i més tard, acabar-lo convertint en un programa lliure. Però els usuaris de Linux (ara mateix, els de Ubuntu i els seus derivats) estem d’enhorabona: La primera versió nativa ja és aquí!

Instal·lació via Centre de Programari

Instal·lació via Centre de Programari

De moment, es tracta de una versió Alpha i s’espera que no tot siguin flors i violes: de fet, l’alliberament s’ha fet sobre un grup d’usuaris limitat per a començar a polir aquesta versió inestable i així aconseguir una Beta, que esperem, arribi al públic general aviat. Per si això ja fos poc, el primer instal·lador alliberat és d’Ubuntu (i per tant, Linux Mint i altres derivats) o sigui que els usuaris de Fedora, Suse, Arch i d’altres no ho tindran fàcil per a poder començar a trastejar, encara que dubto que això sigui un problema per a usuaris més experimentats.

Sobre el programa, qui l’hagi provat per a Windows, sabrà que no és un editor complex, però si poc intuitiu i això pot desanimar als usuaris més novells, acostumats a programes tipus OpenShot, que tan sols requereixen arrossegar amb el ratolí i veure com succeeix la màgia. Per als qui tingueu més interès en els primers passos amb aquest editor de vídeo, podeu fer un cop d’ull als tutorials que tenen preparats per a coneixer el funcionament bàsic del programa.

Lightworks a ElementaryOS Luna

Lightworks a ElementaryOS Luna

Si voleu provar-lo tant aviat com estigui disponible és imprescindible registrar-se a la comunitat de Lightworks, mentre aquest no sigui alliberat, que esperem, no trigui gaire a succeir.

  • Albert on 30 d'octubre de 2012 at 15:26

  Reply

  Per fi!! a veure si ben d’hora comença a ser usable!

  Pel que fa l’ElementaryOS com va?, podries fer-ne un anàlisi, per saber una mica com va, perquè l’uses i tota la pesca.. si tens temps clar jeje.

  Salut!

  • Xavi on 30 d'octubre de 2012 at 16:26

  Reply

  I tant! estava esperant a que tot fos una mica més estable, però crec que ja en podem fer un petit anàlisi!! aviam quan trobo una estona!!

  • zdv80 on 30 d'octubre de 2012 at 17:37

  Reply

  Ostres, quina notícia més bona! 😉

  Jo crec que un bon editor de vídeo és de les eines diguem-ne de “creació” a nivell professional, potser la que coixeja més de Linux… Tan de bo estigui bé el programa!! Té molt bona pinta!!

  • Daniel on 2 de novembre de 2012 at 01:08

  Reply

  Té molt bona pinta! Ara els palurdos en temes artístics tindrem un programa més amb el que jugar… 😉

Deixa un comentari

Your email address will not be published.