El teu blog de Linux en català

Tres característiques amagades del Firefox 15 que potser voldreu activar

Firefox 15 es va alliberar fa pocs dies. Les novetats podeu llegir-les a Mozilla.cat. La cosa curiosa és que Firefox 15 ve amb algunes característiques que no estan actives per defecte. Aquí us expliquem quines són i com activar-les (extret de WebUpd8):

  • Lector PDF nadiu

Activació: Introduïu ‘about:config’ en la barra d’adreces, premeu intro, digueu que anireu amb compte i cerqueu pdfjs.disabled. Veureu que està a ‘true’. Feu doble click per posar-ho a false i així activar el lector pdf. Caldrà reiniciar el navegador.

Lector PDF del Firefox

Lector PDF del Firefox

  • Preferències en una pestanya nova

Activació: Introduïu ‘about:config’ en la barra d’adreces, premeu intro, digueu que anireu amb compte i cerqueu browser.preferences.InContent. Feu doble clic per posar-ho en ‘true’. Aquest canvi és directe i si feu clic sobre les preferències, es mostraran en una pestanya nova.

Preferències del Firefox en una pestanya nova

Preferències del Firefox en una pestanya nova

  • Característica ‘Click-to-Play’ per activar el Flash només amb un clic

Aquesta la considere una de les millors característiques noves: Flash desactivat per defecte, però només amb un clic el podem activar allà on vulguem.

Activació: Introduïu ‘about:config’ en la barra d’adreces, premeu intro, digueu que anireu amb compte i cerqueu plugins.click_to_play, feu doble clic per activar-lo.

Característica 'Click-to-Play' del Firefox

Característica ‘Click-to-Play’ del Firefox

    • Ferran on 2 de setembre de 2012 at 10:11

    Reply

    També falta la de les pestanyes a dalt o a baix. Simplement es posa about:config i es busca browser.tabs.on.top i es posa modificar.

    • jors on 2 de setembre de 2012 at 13:10

    Reply

    Tant el bloqueig de flash com dels anuncis deuria estar ja per defecte. En aquest aspecte, per mi sempre han sigut imprescindibles les extensions Flashblock i Adblock. Pel que comentes, amb una mica de sort, aviat no faran falta 🙂

    • Albert on 3 de setembre de 2012 at 10:35

    Reply

    Molt interessant Pau, una pregunta quin tema uses a Gnome? Suposo que pel Firefox usaràs l’AdwaitaNS ?
    M’agrada força la forma que està adquirint Firefox, potser començaré a deixar el meu Chromium….

    Salut =)

      • Pau on 4 de setembre de 2012 at 07:33
      • Author

      Reply

      Hola Albert,

      Doncs no faig servir cap tema en particular al Firefox. Això és l’aspecte que té amb el Gnome-shell i adwaita per defecte. Sí que és cert que existeix un tema adwaita pel firefox que és super-xulo, però no és compatible amb la darrera versió del firefox.

      Per altra part, tingues en compte que tinc amagat el menú i només faig servir el botó de ‘Firefox’. Això ho pots activar amb f10 o anant a Visualitza » Barres d’eines i desmarcar ‘barra de menú’.

        • Albert on 4 de setembre de 2012 at 10:16

        Reply

        Bones, doncs jo opino que si que si que hi ens algun tema… jo ho veig així així. I el tema per al Firefox a mi no em diu pas que no estigui disponible mira-ho 😉

          • Pau on 5 de setembre de 2012 at 16:41
          • Author

          Reply

          Doncs no ho sé… :S

    • Pauet on 4 de setembre de 2012 at 01:51

    Reply

    Es un plaer tornar a veure articles nous.
    Salutacions

    • Joan on 4 de setembre de 2012 at 21:31

    Reply

    Moltes gràcies per aquestes línies, que sempre són de molt bon llegir! Molt interessant aquest article, desconeixia completament tots aquests trucs amagats.

    D’altra banda, sempre m’ha fet gràcia l’avís de la pàgina about:config. Vosaltres, els programadors, ho teniu molt fàcil per a alegrar i fer somriure a molta gent amb coses tan senzilles com aquesta!!! A mi l’avís ja no me’l diu, ja li vaig deixar ben clar el primer dia que sóc bastant destraler…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.