El teu blog de Linux en català

Qui havia dit que DuckDuckGo no parlava català?

Ja fa un temps que vaig escriure sobre una alternativa al cercador web Google anomenada DuckDuckGo, basada en el respecte de la privacitat de l’usuari i en l’eficàcia en estat pur. Inclou moltes funcionalitats que el fan, per mi, la pàgina d’inici perfecta (només cal posar ddg.gg i llestos). Doncs bé, recentment vaig enviar un mail per a col·laborar i intentar que incloguessin aquests cercadors externs:

  • !optimot, cercador de la Generalitat que ens respon literalment qualsevulla pregunta lingüística que tinguem
  • !wca, cercador de la Viquipèdia (Wikipèdia en Català), similar a !wes per al Castellà.

Ja han acceptat i activat el primer, l’Optimot, així que ja el podem provar! Si, per exemple, no recorder si el subjuntiu de «podeu» és «pugueu» o «pogueu», només cal anar al cercador DuckDuckGo (ddg.gg o duckduckgo.com) i escriure:

!optimot pugueu pogueu

Ràpidament us confirmarà que s’escriu amb una «u», i us mostrarà les entrades de nombrosos diccionaris i recursos en català en línia. En quant al cercador de la viquipèdia, esperaré una setmana més i ho tornaré a intentar 😉

Pàgina inicial de DuckDuckGo

    • jonargm on 28 de març de 2012 at 13:41

    Reply

    Collonut! (comprovat pel !optimot)

    Feia uns mesos que en feia ús del duck, però ara em sembla que serà definitiu.
    moltes gràcies Daniel
    Salut!

      • Daniel on 28 de març de 2012 at 23:37
      • Author

      Reply

      Us faré saber quan activin el cercador de la Viquipèdia 🙂 Si hi ha cap altre cercador en català que vulgueu, només cal dir-ho, o proposar-lo vosaltres mateixos al web!

      Vagi bé!

    • Jesús on 28 de març de 2012 at 23:33

    Reply

    Molt bona entrada, Daniel!
    Moltes gràcies.
    Cordialment,
    J

    • Marc on 3 d'abril de 2012 at 11:19

    Reply

    Gran aportació Daniel!
    Fa un temps jo li vaig sol·licitar que afegís el diccionari de l’enciclopèdia catalana com «!bang» i en menys d’una setmana ja el tenia implementat com !diccionari
    L’únic problema que hi havia era que les vocals amb accents les enviava sense codificar i l’aplicació Web no les reconeixia correctament. Li vaig comentar al Gabriel que hauria d’enviar-les «URL encoded», ho va modificar i amb això es va esmenar el problema. Crec que faria falta fer el mateix per a que el «!bang» de l’Optimot acceptes vocals amb accents.

    Salutacions!

    • Daniel on 8 d'abril de 2012 at 20:00
    • Author

    Reply

    Fa un parell de dies que em va arribar el correu de l’empresa, !wca ja funciona! 😉

  1. Reply

    Gràcies per l’entrada. Ja havia provat el DDG i m’havia agradat, però, no sabia que es podia refinar la cerca d’auquesta manera.

      • Daniel on 6 de maig de 2012 at 12:01
      • Author

      Reply

      I si mai necessites la precisió de Google (que a vegades no trobes les coses amb el DDG) sempre pots fer servir o !g per google o !s per google amb privacitat (ixquick ofereix aquest servei on Google no guarda informació teva del que busques :))

      1. Reply

        Gràcies per tota la informació 😉

Deixa un comentari

Your email address will not be published.