El teu blog de Linux en català

Les notícies del projecte Elementary en Català

Molt dels qui formem part de la comunitat linuxaire, o del món del programari lliure, sempre ens ha agradat el disseny net i útil, la integració visual de les aplicacions amb la resta de l’escriptori i la facilitat per compartir arxius i informació entre les diferents aplicacions (com per exemple que al extreure vídeos de la càmera el mateix programa us els converteixi a cert format i us els enviï a l’editor de vídeo).

Imatge de Cocooh

Si sou d’aquests possiblement coneixereu ja el projecte Elementary, la cara més visible del qual és la distribució GNU/Linux ElementaryOS per mitjà del qual es pretén crear un sistema operatiu que segueixi les directrius de disseny amb religiosa rigorositat, i el resultat es nota!

Marlin, el gestor d'arxius d'Elementary que fa poc s'ha independitzat del projecte

Si voleu seguir totes les novetats d’aquest projecte en català podeu començar a seguir la pàgina d’ElementaryOS CAT al Google+.

 1. Reply

  Tinc una pregunta i dusculpeu la meva ignorancia 😉

  pero la descàrrega a http://elementaryos.org/ es de la versió en català ?? tinc contacte amb centres de formació i altres colectius influenciables per tecnologies en català, pero em canso de provar coses trauides (que per començar ja està prou be) pero arriba un moment que et canses de passar notes als disenyadors i programadors per traduccions no correctes.

  El Gnu/Linux comença a tenir força pero l’usuari no estigui prou acostumat a fer´ho servir en català, jo mateix tinc dos distros en Anglés i una en Castellà, pero aquest pot esser un bon moment per canvar una miqueta en una maquina que tinc per temes multimedia.

  Gràcies per l’esforç, de segur que teniu l’exit que mereix un treball com aquest

   • Daniel on 7 de gener de 2012 at 16:08

   Reply

   Així com amb les imatges d’instal·lació de Debian, suposo que ElementaryOS inclou totes les llengües al seu instal·lador 🙂

    • Ferdinand on 7 de gener de 2012 at 18:01

    Reply

    Efectivament, està basat en Ubuntu i per tant et permet instal·lar el sistema en múltiples idiomes.

    La versió Jupiter, disponible ara a descàrrega, és un simple Ubuntu amb un theme i el docky. Però amb la propera versió, basada en Ubuntu 12.04, van molt més enllà ja que fins i tot estan creant aplicacions noves. Aquestes, esclar, necessitaran traducció.

  • Joan Marc on 9 de gener de 2012 at 11:06

  Reply

  Hola! M’agradaria saber si aquest OS és tan lleuger com sipmle. A sovint el meu ordinador es bloca malgrat que té unstal·lat l’escriptori Xcfe degut a que és prou antic i treballar en ell és una mica angoixós.
  Gràcies!

   • Ferdinand on 9 de gener de 2012 at 12:11

   Reply

   Elementary no és una distribució per a pocs recursos (tot i que pot funcionar bé amb ells), tot i així jo et recomano que, si se’t bloqueja, provis amb LinuxMint DE (LMDE), xubuntu o alguna altra distribució per a aparells amb pocs recursos.

   Pensa també que si l’ordinador és vell pot ser problema de hardware (pols, algun condensador petat, etc) o també de software (drivers de la gràfica per exemple).

   Jo et recomano LMDE. A un ordinador d casa funciona com la seda.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.