El teu blog de Linux en català

Test de rendiment: Fedora 16 vs Ubuntu 11.10

A Phoronix han fet un test per comparar el rendiment de l’Ubuntu 11.10 i la Fedora 16. S’han deixat pel camí l’OpenSUSE 12.1, que també s’ha publicat fa molt poc, o fins i tot la Linux Mint tot i que aquesta última en realitat obtindria uns resultats iguals a l’Ubuntu.

A nivell personal he de posar un exemple de rendiment. Recentment vam haver d’actualitzar una base de dades Magento d’una versió 1.4 a 1.11. El procés d’actualització va durar prop de 10 hores en una Fedora 15 i més de 20 hores a una Ubuntu 11.04. Què vos pareix?

Però bé, anem a veure què diuen els de Phoronix. Ací teniu els gràfics de rendiment per a les diferents proves que s’han fet.

  • Josep on 29 de novembre de 2011 at 09:51

  Reply

  Sobre el tema del mysql, els dos ordinadors tenien els mateixos paràmetres al my.conf? o potser s’havia de fer checked per optimitzar els index de la base de dades. M’estranyaria que el sistema operatiu tingués alguna cosa a veure…

  • Jordi on 29 de novembre de 2011 at 20:25

  Reply

  Lo de la actualització em sugeres que la de Ubuntu pesava més, i en quan les gràfiques Mark S… ja va deixar prou clar que Ubuntu 11.04 i 11.10 no establen dedicades a l’estabilitat si no aconseguir un escriptori nou, cosa ven diferent en Ubuntu 12.04 que estarà dedicada a l’estabilitat i ja que Unity estèticament esta molt lograt ja.

  • passava per aquí on 12 de desembre de 2011 at 13:10

  Reply

  Com a mínim podries donar una explicació dels resultats dels test o sino explicar cada test. No donis les grafiques (mal col·locades) i ale, adeu. Apren a redactar i d’informàtica, després continua amb les notícies.

   • Pau on 6 de gener de 2012 at 12:45
   • Author

   Reply

   Tens tota la raó del món. Abans ho feia, però la manca de temps ha fet que els meus articles perden molta qualitat. Una llàstima, ho he d’admetre. Però la vida canvia i ara tinc molt menys temps per escriure. De tota manera, provaré a fer articles més complerts.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.