El teu blog de Linux en català

Arriba Linux Mint 12

Ahir es va alliberar oficialment la versió 12 de Linux Mint, una distribució GNU/Linux basada en Ubuntu (la versió principal) i que aquesta vegada ve amb més ganes que mai de convertir-se en la distribució més popular, sobretot després que a distrowatch apareguera com la més baixada durant uns dies, per davant de l’Ubuntu.

Linux Mint 12 ve amb:

 • GNOME3, una versió que inclou unes quantes extensions per no perdre algunes característiques de GNOME2.
 • MATE, un fork de GNOME2 compatible amb GNOME3 que permet gaudir de les característiques del GNOME2 però sense renunciar a les novetats de GNOME3.
 • Un aspecte visual nou i millorat

Linux Mint s’ha centrat molt en aprofitar tot el potencial de GNOME3 però sense renunciar a totes aquelles coses bones que tenia GNOME2. Probablement acabarà sent la distribució de molta gent desencantada amb l’Ubuntu o altres distribucions que tampoc no han implementat el GNOME3 com cal.

Escriptori MATE

Escriptori MATE

  • Jordi Sayol on 28 de novembre de 2011 at 10:39

  Reply

  Ja fa mesos que tinc instaŀlat en una màquina virtual la versió 11 i funciona molt bé, de fet linuxmint s’està quedant amb les coses bones d’ubuntu, i està deixant de banda les altres. Jo encara estic amb ubuntu 10.04, i gairebé segur que la propera actualització serà a linuxmint 12.

  Salut,

  • jordi on 28 de novembre de 2011 at 12:05

  Reply

  Probablement acabarà sent la distribució de molta gent desencantada amb l’Ubuntu o altres distribucions que tampoc no han implementat el GNOME3 com cal.

  Puc preguntar com s’ha d’implementar el GNOME 3, com cal? Ho ha fet bé Fedora? Ho ha fet bé Debian? Pregunte. 🙂

   • Pau on 28 de novembre de 2011 at 14:00
   • Author

   Reply

   Doncs com Rajoy mana.

   Res, ha estat un lapsus del subconscient. A mi ja m’agrada el gnome3 de fàbrica.

  • marcqm on 28 de novembre de 2011 at 15:09

  Reply

  Vaig conèixer Linux mint seguint la pista de l’il·lustrador David Revoy, que va ser un dels creadors de la película SINTEL (de la que ja n’heu parlat aquí). Aquest paio explica en el seu blog com configurar el teu Linux Mint per a que sigui un sistema completament suficient per il·lustradors i grafistes i tot lliure. L’enllaç és:

  http://www.davidrevoy.com/index.php?article95/linux-mint-11-install-notes

  Ell abans treballava amb windows i després va veure la llum, ara, tots els treballs que fa els fa en programes lliures, fins i tot explica com configurar les tauletes gràfiques i com fer videos de les sessions.

  • Gerard on 28 de novembre de 2011 at 17:10

  Reply

  Què hi fot el menu a sota? em recorda al….. windows? xD

   • Pau on 28 de novembre de 2011 at 18:09
   • Author

   Reply

   Ho han fet pa tu! Que saben que en el fons, t’agrada!

  • Jordi on 29 de novembre de 2011 at 00:05

  Reply

  Algú sap si es pot fer que la barra inferior es pot fer com al Gnome2 que “s’amagui automàticament”? O no hi ha cap tipu de propietat a escollir?

  Gràcies!

   • ernest on 29 de novembre de 2011 at 10:59

   Reply

   Doncs personalment a mi el rollo gnome2 des de gtk3 que es porta la gent de Linux Mint amb MGSE m’agrada bastant però reconec que és un xic confús perquè et permet treballar tant des del panell inferior com des del superior (mateixes funcionalitats però amb un treball gràfic molt diferent), així que he deshabilitat l’extensió del panell inferior des de la pestanya “Extensions del Shell” de la Configuració avançada i m’he quedat amb el Gnome 3 ras sense extensions pròpies del Linux Mint. No he sabut aplicar-li cap altre comportament.

   Salut!

  • titas on 30 de novembre de 2011 at 14:27

  Reply

  vaig amb linux mint 11 fugin del escriptori intervencionista, dolent i capritxos del UNITY.En una nova particio m’he instalat el linux mint 12.Tot va de be, l’unic problema es la traduccio de certs menus.Als repositoris he posat mirant a http://ftp.caliu, pero no hi ha manera.
  Com puc fer per que em fagi una bona instalacio dels menus en catala?.
  gracies.
  salut i alegria.

  • Pauet on 30 de novembre de 2011 at 15:53

  Reply

  No està gens malament, m’agrada la manera com es pot jugar amb les extensions i en particular traient el panell inferior i deixant el llistat de finestres a la barra superior (mai no m’ha agradat la mania de fer desaparèixer per força el llistat de finestres).
  D’altre banda encara hi trobo a faltar molta facilitat de personalització i en particular tot el que es pot fer amb el compiz .

  Salutacions

  • Robinson on 2 de desembre de 2011 at 12:02

  Reply

  M’ha encantat

Deixa un comentari

Your email address will not be published.