El teu blog de Linux en català

Boxes, la nova eina de virtualització del GNOME

Els desenvolupadors del GNOME han estat programant una interfície gràfica que permeta gestionar (crear i suprimir) màquines virtuals i que permeta alhora connectar-se a màquines remotes.

Jon McCann i Jakub Steiner van començar a fer el disseny de la interfície per a aquest programa, un disseny que van anomenar «Boxes» (caixes). Al mateix temps, Zeeshan Ali, Marc-Andre and Christophe van estar treballant en les bases (libvirt, libvirt-glib, libosinfo i spice-gtk). Pel que pogut llegir, no arribe a tindre clar si serà només un frontend que podrà fer servir qemu o d’altres «executors» de màquines virtuals o tindrà el seu propi sistema.

Des d’ahir podem gaudir de les primeres captures d’aquest nou gestor de màquines virtuals. Unes captures que ja no són un disseny, sinó d’un programa en funcionament.

Un dels principals desenvolupadors també ha fet un vídeo de demostració en el qual podem veure el programa en funcionament.

Està xulo, eh? És de fa pocs dies que s’han arreglat els errors més crítics, cosa que ha pogut permetre la publicació de la primera versió. Tot i així, és evident que els mortals normals no podrem provar-ho fins d’aquí uns quants mesos. Vos anirem informant.

3 comments

  • Ecron on 23 de novembre de 2011 at 10:28

  Reply

  Molt interessant, espere que incloga les mateixes funcionalitats que el VirtualBox, sobretot l’eina de disc dur dinàmic, que ho veig molt útil. Pel que he vist no n’hi han massa coses a configurar a l’hora de crear una màquina amb el Boxes, supose que serà per l’eina “Express Install” que ho farà tot per defecte…

  Espere que vaja a bon termini aquest projecte 🙂

  • Albert on 23 de novembre de 2011 at 15:07

  Reply

  Realment interessant la tasca que està duent a terme l’equip de dissenyadors de Gnome.
  De fet aquesta no serà l’única nova incorporació a la família, sinó que podrem veure un nou client de correu, un navegador redissenyat, uns nous gestors de fotos, vídeos, música i algunes coses més!
  Ho podeu veure i trobar .

  Esperem que no deturin la seva gran tasca i que ben aviat siguin entre nosaltres.

   • Daniel on 23 de novembre de 2011 at 18:45

   Reply

   He solucionat lo dels comentaris, com has demanat. Merci per comunicar-ho!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.