El teu blog de Linux en català

Enquesta: Quin entorn escriptori feu servir a l'Ubuntu?

Arran d’una enquesta que han fet a OMG!Ubuntu, he pensat que és bona idea preguntar-vos quin és l’entorn d’escriptori que esteu fent servir a tots aquells qui feu servir l’Ubuntu.

És molt interessant veure els resultats de l’enquesta de l’OMG!Ubuntu, ja que un 30% afirma que fa servir GNOME-Shell. Estem parlant de gent que ha fet l’esforç de fer la instal·lació del GNOME-Shell i deixar de banda l’escriptori per defecte. Crec que aquesta dada mostra clarament la fallida de l’Ubuntu amb Unity, per no parlar de tota la gent que ha marxat a altres distribucions.

Què en penseu vosaltres?

[poll id=”51″]

  • Xavi Ivars on 14 de novembre de 2011 at 21:48

  Reply

  Jo he instal·lat GnomeShell, però utilitze Unity a diari en els dos ordinadors, tant el de la feina com el personal i la veritat és que m’agrada. No puc dir que Gnome-Shell no m’agrade, ja que no l’he provat prou per a poder-me fer una idea ben feta, però de moment em quede amb Unity

   • Pau on 15 de novembre de 2011 at 07:13
   • Author

   Reply

   El llançador del Unity és realment bo, això s’ha de dir. Ho han fet d’una manera que sembla que és molt fàcil afegir-hi funcionalitats i crear-ne extensions. S’ha fet molt bona feina.

  • Xavier on 14 de novembre de 2011 at 21:55

  Reply

  M’he passat a Linux Mint perquè ni Unity ni Gnome 3 no m’agraden. I estic MOLT content.

   • YO on 15 de novembre de 2011 at 12:18

   Reply

   Dons Linux Mint 12 porta Gnome 3

    • Xevi on 15 de novembre de 2011 at 20:54

    Reply

    Si, però tal com comenta en Joan una mica més avall
    “la versió 12 de LM, que durà gnome 3 per defecte però amb una capa per sobre que permetrà operar-hi a l’estil de gnome 2”
    Linux Mint és una bona alternativa. Amb el portàtil nou de la feina vaig tenir MOLTS problemes amb Unity i Gnome 3 i amb LM11 va de collons 🙂

  • Joan Duran on 14 de novembre de 2011 at 21:59

  Reply

  Doncs jo al final i veient lo lent que m’anava l’ordinador, m’he quedat amb l’Ubuntu 10.10, i crec que es quedarà allà fins que canviï l’ordinador.

  • Arnau on 14 de novembre de 2011 at 22:02

  Reply

  Jo uso XFCE. Crec que el meu PC tindria prou potència per “volar” a l’executar programes (4GB de ram, intel pentium dual core, …) i amb Ubuntu 11.10 i Unity em triga com 5 segons en executar google chrome…
  A part, no va gens fluid. Amb XFCE no es que voli, però va bastant millor. Tot i així, estic pendent de canviar-me de distro!

  • Jordi on 14 de novembre de 2011 at 22:27

  Reply

  jo m’he passat a una Debian 6 Squeeze

  • Jordi on 14 de novembre de 2011 at 22:28

  Reply

  jo m’he passat a una Debian 6 Squeeze

  i no puc votar a l’enquesta, no surt l’opció: He passat de l’ubuntu

   • Cesc on 15 de novembre de 2011 at 09:45

   Reply

   Home, no hi surt perquè una distribució no és un entorn d’escriptori…

  • PepoteLoko on 14 de novembre de 2011 at 23:12

  Reply

  Doncs a mi el gnome 3 m’ha agradat molt.
  L’únic que m’ha costat més acostumar-me és al menú.
  Vaig provar el unity i no em va cridar gens l’atenció.

  • Marc B. on 14 de novembre de 2011 at 23:26

  Reply

  Jo faig servir l’Unity, però per resignació. És un sistema poc productiu. Has de posar la barra fixa, però falta el botó de mostra l’escriptori i no tens cap acció de ratolí equivalent al Ctrl+W. En definitiva, una cosa per informàtics, però no gaire apte per feina ofimàtica.

  Hauré d’avaluar alternatives com el Mint.

   • Pau on 15 de novembre de 2011 at 07:11
   • Author

   Reply

   Marc, compte amb el Linux Mint, ja que el problema del teu ordinador és la gràfica. Els mòduls privatius fglrx no funcionen bé amb gnome-shell (a cap distribució, pel que jo he provat). I per tant, amb linux mint 12 no serà diferent.

   Com ja et vaig comentar, hauries de provar a desinstal·lar eixos mòduls fglrx i treballar amb els mòduls lliures (que s’activen per defecte). T’assegure que el rendiment al gnome-shell és realment bo.

  • Joan on 15 de novembre de 2011 at 00:15

  Reply

  El meu cas és semblant al d’en Xavier. Jo, imagino que com molts altres, no acabava de veure clar el canvi a Unity amb la 11.04 (el vaig provar als seus inicis en un netbook i no em va convèncer, faltaria provar les versions més recents suposo) i com que sempre m’he sentit molt, molt a gust amb gnome2, vaig passar-me a Linux Mint 11 a fi de tenir una distribució que em fos familiar i amb l’entorn de sempre. I molt content, del “canvi”! Ara espero amb ganes la versió 12 de LM, que durà gnome 3 per defecte però amb una capa per sobre que permetrà operar-hi a l’estil de gnome 2, tinc entès (ja n’ha sortit la versió candidata!!). Benvinguda serà!

  • Ecron on 15 de novembre de 2011 at 09:10

  Reply

  Jo em quede amb el Gnome Shell, Unity mai m’ha acabat de convèncer, encara que no es que l’haja trastejat massa… Jo soc ara mateixa a la Natty i continue usant el Gnome2, i fins que no em canvie d’ordinador em pense que no canviaré de versió ni de distro.

  Una pega del Gnome Shell: has de fer massa coses per poder configurar-lo al gust, moltes extensions que haurien de estar-hi per defecte. I els temes no es que siguen una passada… Espere que es treballe en eixe camp per millorar-ho.

  😉

  • Cesc on 15 de novembre de 2011 at 10:02

  Reply

  Jo faig servir unity perquè per a mi és el menys intrusiu a la pantalla i es pot tenir un entorn de treball molt net.
  I vaig amb l’ubuntu 11.04 amb un ordinador que té un disc dur SSD i realment vola! Segurament serà pel disc dur 😉

  • Gerard on 15 de novembre de 2011 at 10:16

  Reply

  Jo m’he posat el gnome3 clàssic, i realment és com sempre xD

  • Gerard on 15 de novembre de 2011 at 10:16

  Reply

  Per cert, m’estranya que hi hagi tanta gent que faci servir Unity i gnome Shell. Per mi, no són gens pràctics, i mira que hi he intentat passar estona…

  • lotiopep on 15 de novembre de 2011 at 10:59

  Reply

  “…Estem parlant de gent que ha fet l’esforç de fer la instal·lació del GNOME-Shell …”
  sudo apt-get install gnome-shell
  No crec que sigui cap esforç, la veritat.
  Jo, com ja vaig dir en un altre post, faig servir unity, pero de tant en tant torno a provar gnome-shell per veure si m’hi acostumo. Pero no.

  • Pauet on 15 de novembre de 2011 at 12:25

  Reply

  Jo em vaig decidir per KDE i n’estic molt satisfet, vaig provar una temporada varies distribucions i al final faig servir Kubuntu perquè realment va molt bé, de totes maneres Open Suse també em va encantar, en particular el YaST tot i que encara prefereixo el Synaptic per damunt de qualsevol alternativa.
  Pel que fa a tot Gnome3 crec que l’hi manca encara millorar, especialment en personalització. Per altre banda em fa l’efecte que pel que fa a l’escriptori tant Gnome Shell com Unity han “desconcertat” a molts usuaris amb el seu nou concepte d’usabilitat, i veig venir que serà Linux Mint amb la seva aposta per un escriptori de tipus tradicional la nova distribució més popular (si no ho és ja).

  • YO on 15 de novembre de 2011 at 12:28

  Reply

  Jo faig servir Unity i m’agrada molt, pero també vaig provar Gnome 3 i em va donar la sensació que si adaptaria a la perfecsio en un smartphone, sobretot per la barra superior.

  • Jordi on 16 de novembre de 2011 at 00:51

  Reply

  Amb el meu ordinador, l’Unity m’anava relament lent (només tinc 2Gb de RAM), i m’he passat a l’XFCE. La veritat és que de moment n’estic content: és simple, elegant, de l’estil “tradicional” al qual estava acostumat amb Gnome 2.x… (i diuen que més ràpid, tot i que no hi noto una diferència significativa). A més, jo funciono amb el GNOME-DO¨per llançar programes, en la meva opinió l’opció més ràpida. No descarto en el futur provar el GNOME Shell, però pel que he vist em costarà acostumar-m’hi.

  • Jaume on 16 de novembre de 2011 at 09:27

  Reply

  Jo faig servir Gnome Shell. Perque no dir-ho? és bonic. Funcional? no tant.
  La meva feina requereix controlar i fer feines diverses, gairebé simultàniament. I ara m’he quedat sense pestanyes. No ens enganyem, el sistema de tenir els aplicatius oberts organitzats en pestanyes a la vista facilita trobar-los a l’instant i també en tens un “ordre mental” que et permet ser molt ràpid posant-te l’aplicatiu que busques al davant. Tal com ho organitza Gnome és preciós i espectacular, però ineficient i lent.
  A més, si be és fàcil trobar aplicacions, ja no ho és tant trobar arxius, sobre tot els arxius més utilitzats. Trobo a faltar un link del tipus “arxius utilitzats recentment”.
  També vaig usar l’Unity, però el vaig trobar molt més ineficient que Gnome. Odio els canvis a saltirons. És un dels motius -no pas el més important- que em van empényer a deixar Windows, i ara resulta que em passa el mateix amb Ubuntu. I a sobre he de patir un nucli que malbarata energia i la bateria de l’ordinador dura entre un terç i una quarta part del que dura usant l’odiat win7.
  Resumint: No abandonaré pas linux però potser hauré de buscar distribucions més pensades pel món de l’empresa.

   • Pau on 16 de novembre de 2011 at 09:37
   • Author

   Reply

   Jaume, sabies que GNOME 3.2 ja inclou aquesta característica de documents recents? A més, és molt senzilla de fer servir: prems la tecla «especial» (la que normalment él logo del windows) o simplement te’n vas cap a «Activitats» i escrivint poques lletres, ell ja et va mostrant els documents recents que continguen eixes lletres…

    • Jaume on 16 de novembre de 2011 at 09:51

    Reply

    Gràcies Pau, ets un crack! A vegades, un es queda tant fixat que no veu el que te davant del nas 😀
    Ara ja només falten les pestanyes i trobar la solució al excessiu consum d’energia del nucli.

  • Òscar on 17 de novembre de 2011 at 15:13

  Reply

  De gestors d’escriptori no en faig servir cap: xmonad com a gestor de finestres i prou.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.