Arran d’una enquesta que han fet a OMG!Ubuntu, he pensat que és bona idea preguntar-vos quin és l’entorn d’escriptori que esteu fent servir a tots aquells qui feu servir l’Ubuntu.
És molt interessant veure els resultats de l’enquesta de l’OMG!Ubuntu, ja que un 30% afirma que fa servir GNOME-Shell. Estem parlant de gent que ha fet l’esforç de fer la instal·lació del GNOME-Shell i deixar de banda l’escriptori per defecte. Crec que aquesta dada mostra clarament la fallida de l’Ubuntu amb Unity, per no parlar de tota la gent que ha marxat a altres distribucions.
Què en penseu vosaltres?
[poll id=”51″]
26 comments
Skip to comment form
Jo he instal·lat GnomeShell, però utilitze Unity a diari en els dos ordinadors, tant el de la feina com el personal i la veritat és que m’agrada. No puc dir que Gnome-Shell no m’agrade, ja que no l’he provat prou per a poder-me fer una idea ben feta, però de moment em quede amb Unity
El llançador del Unity és realment bo, això s’ha de dir. Ho han fet d’una manera que sembla que és molt fàcil afegir-hi funcionalitats i crear-ne extensions. S’ha fet molt bona feina.
M’he passat a Linux Mint perquè ni Unity ni Gnome 3 no m’agraden. I estic MOLT content.
Dons Linux Mint 12 porta Gnome 3
Si, però tal com comenta en Joan una mica més avall
“la versió 12 de LM, que durà gnome 3 per defecte però amb una capa per sobre que permetrà operar-hi a l’estil de gnome 2”
Linux Mint és una bona alternativa. Amb el portàtil nou de la feina vaig tenir MOLTS problemes amb Unity i Gnome 3 i amb LM11 va de collons 🙂
Doncs jo al final i veient lo lent que m’anava l’ordinador, m’he quedat amb l’Ubuntu 10.10, i crec que es quedarà allà fins que canviï l’ordinador.
Jo uso XFCE. Crec que el meu PC tindria prou potència per “volar” a l’executar programes (4GB de ram, intel pentium dual core, …) i amb Ubuntu 11.10 i Unity em triga com 5 segons en executar google chrome…
A part, no va gens fluid. Amb XFCE no es que voli, però va bastant millor. Tot i així, estic pendent de canviar-me de distro!
jo m’he passat a una Debian 6 Squeeze
jo m’he passat a una Debian 6 Squeeze
i no puc votar a l’enquesta, no surt l’opció: He passat de l’ubuntu
Home, no hi surt perquè una distribució no és un entorn d’escriptori…
Doncs a mi el gnome 3 m’ha agradat molt.
L’únic que m’ha costat més acostumar-me és al menú.
Vaig provar el unity i no em va cridar gens l’atenció.
Jo faig servir l’Unity, però per resignació. És un sistema poc productiu. Has de posar la barra fixa, però falta el botó de mostra l’escriptori i no tens cap acció de ratolí equivalent al Ctrl+W. En definitiva, una cosa per informàtics, però no gaire apte per feina ofimàtica.
Hauré d’avaluar alternatives com el Mint.
Marc, compte amb el Linux Mint, ja que el problema del teu ordinador és la gràfica. Els mòduls privatius fglrx no funcionen bé amb gnome-shell (a cap distribució, pel que jo he provat). I per tant, amb linux mint 12 no serà diferent.
Com ja et vaig comentar, hauries de provar a desinstal·lar eixos mòduls fglrx i treballar amb els mòduls lliures (que s’activen per defecte). T’assegure que el rendiment al gnome-shell és realment bo.
El meu cas és semblant al d’en Xavier. Jo, imagino que com molts altres, no acabava de veure clar el canvi a Unity amb la 11.04 (el vaig provar als seus inicis en un netbook i no em va convèncer, faltaria provar les versions més recents suposo) i com que sempre m’he sentit molt, molt a gust amb gnome2, vaig passar-me a Linux Mint 11 a fi de tenir una distribució que em fos familiar i amb l’entorn de sempre. I molt content, del “canvi”! Ara espero amb ganes la versió 12 de LM, que durà gnome 3 per defecte però amb una capa per sobre que permetrà operar-hi a l’estil de gnome 2, tinc entès (ja n’ha sortit la versió candidata!!). Benvinguda serà!
Jo em quede amb el Gnome Shell, Unity mai m’ha acabat de convèncer, encara que no es que l’haja trastejat massa… Jo soc ara mateixa a la Natty i continue usant el Gnome2, i fins que no em canvie d’ordinador em pense que no canviaré de versió ni de distro.
Una pega del Gnome Shell: has de fer massa coses per poder configurar-lo al gust, moltes extensions que haurien de estar-hi per defecte. I els temes no es que siguen una passada… Espere que es treballe en eixe camp per millorar-ho.
😉
Jo faig servir unity perquè per a mi és el menys intrusiu a la pantalla i es pot tenir un entorn de treball molt net.
I vaig amb l’ubuntu 11.04 amb un ordinador que té un disc dur SSD i realment vola! Segurament serà pel disc dur 😉
Jo m’he posat el gnome3 clàssic, i realment és com sempre xD
Per cert, m’estranya que hi hagi tanta gent que faci servir Unity i gnome Shell. Per mi, no són gens pràctics, i mira que hi he intentat passar estona…
“…Estem parlant de gent que ha fet l’esforç de fer la instal·lació del GNOME-Shell …”
sudo apt-get install gnome-shell
No crec que sigui cap esforç, la veritat.
Jo, com ja vaig dir en un altre post, faig servir unity, pero de tant en tant torno a provar gnome-shell per veure si m’hi acostumo. Pero no.
Jo em vaig decidir per KDE i n’estic molt satisfet, vaig provar una temporada varies distribucions i al final faig servir Kubuntu perquè realment va molt bé, de totes maneres Open Suse també em va encantar, en particular el YaST tot i que encara prefereixo el Synaptic per damunt de qualsevol alternativa.
Pel que fa a tot Gnome3 crec que l’hi manca encara millorar, especialment en personalització. Per altre banda em fa l’efecte que pel que fa a l’escriptori tant Gnome Shell com Unity han “desconcertat” a molts usuaris amb el seu nou concepte d’usabilitat, i veig venir que serà Linux Mint amb la seva aposta per un escriptori de tipus tradicional la nova distribució més popular (si no ho és ja).
Jo faig servir Unity i m’agrada molt, pero també vaig provar Gnome 3 i em va donar la sensació que si adaptaria a la perfecsio en un smartphone, sobretot per la barra superior.
Amb el meu ordinador, l’Unity m’anava relament lent (només tinc 2Gb de RAM), i m’he passat a l’XFCE. La veritat és que de moment n’estic content: és simple, elegant, de l’estil “tradicional” al qual estava acostumat amb Gnome 2.x… (i diuen que més ràpid, tot i que no hi noto una diferència significativa). A més, jo funciono amb el GNOME-DO¨per llançar programes, en la meva opinió l’opció més ràpida. No descarto en el futur provar el GNOME Shell, però pel que he vist em costarà acostumar-m’hi.
Jo faig servir Gnome Shell. Perque no dir-ho? és bonic. Funcional? no tant.
La meva feina requereix controlar i fer feines diverses, gairebé simultàniament. I ara m’he quedat sense pestanyes. No ens enganyem, el sistema de tenir els aplicatius oberts organitzats en pestanyes a la vista facilita trobar-los a l’instant i també en tens un “ordre mental” que et permet ser molt ràpid posant-te l’aplicatiu que busques al davant. Tal com ho organitza Gnome és preciós i espectacular, però ineficient i lent.
A més, si be és fàcil trobar aplicacions, ja no ho és tant trobar arxius, sobre tot els arxius més utilitzats. Trobo a faltar un link del tipus “arxius utilitzats recentment”.
També vaig usar l’Unity, però el vaig trobar molt més ineficient que Gnome. Odio els canvis a saltirons. És un dels motius -no pas el més important- que em van empényer a deixar Windows, i ara resulta que em passa el mateix amb Ubuntu. I a sobre he de patir un nucli que malbarata energia i la bateria de l’ordinador dura entre un terç i una quarta part del que dura usant l’odiat win7.
Resumint: No abandonaré pas linux però potser hauré de buscar distribucions més pensades pel món de l’empresa.
Jaume, sabies que GNOME 3.2 ja inclou aquesta característica de documents recents? A més, és molt senzilla de fer servir: prems la tecla «especial» (la que normalment él logo del windows) o simplement te’n vas cap a «Activitats» i escrivint poques lletres, ell ja et va mostrant els documents recents que continguen eixes lletres…
Gràcies Pau, ets un crack! A vegades, un es queda tant fixat que no veu el que te davant del nas 😀
Ara ja només falten les pestanyes i trobar la solució al excessiu consum d’energia del nucli.
De gestors d’escriptori no en faig servir cap: xmonad com a gestor de finestres i prou.