El teu blog de Linux en català

El que ens espera amb l'Evolution 3.4

Evolution és un dels clients de correu lliures més potents que ha existit durant els darrers anys. És el client de correu per defecte del GNOME i el més complet a l’hora d’integrar-se amb Microsoft Exchange.

Però la realitat és que durant els darrers anys el seu desenvolupament ha estat força aturat. Bàsicament s’ha fet més un manteniment que no pas cap tipus d’evolutiu important. A més, encara persisteixen errors greus que no s’han corregit amb el pas del temps.

Evolution 3.4, però, ens prepara canvis interessants. En Mathew Barnes ens parla d’aquest canvis:

 • Una interfície D-Bus nova per al correu. El principal avantatge d’això és permetre tindre notificacions de correu sense haver de tindre el programa obert.
 • Migració a Webkit. Webkit és compatible amb les tecnologies CSS i Javascript, això permetrà fer modificacions a la interfície de manera més senzilla i unificar l’aspecte de les diferents parts de l’Evolution.
 • Configuració automàtica de comptes. Això seria més o menys com el configurador automàtic que ja té el Mozilla Thunderbird.
 • S’abandona GConf. Això elimina dependències innecessàries que poden crear problemes de compatibilitat.
 • Nou rerefons per al Microsoft Exchange. Compatible mitjançant SOAP amb les versions 2007 i 2010 del MS Exchange.
 • Nou rerefons conegut com «evolution-ews». Bàsicament s’està migrant el motor de fons a GNOME3.
 • Nou rerefons per al Kolab Groupware. Kolab Groupware és un servidor que fa servir estàndards oberts per al correu, calendari i contactes.
 • I moltes més millores que replantegen la forma en què treballa l’Evolution i que provaran de fer-lo més eficient.

Calendari de l'Evolution

2 comments

  • Jordi on 12 d'octubre de 2011 at 15:17

  Reply

  Hola, lo que diré ara no te res a veurà amb la noticia, pero es que no sàvia on preguntaro 🙂
  Avui miran TNT per l’imagenio, ma s’amblat veurà un anunci que ma s’amblat que parlava del software lliure.
  Tractava d’uns nens que volien jugar a futbol i un d’ells imposava la posició als altres, mentre que els altres després de escoltar-lo es queixaven i las seves queixes respecte al nen que avia imposat, donava a entendre llibertat en les noves tecnologies.
  Sento no ser mes presis pero es que tampoc estava gaire aten a la tele, algun de vosaltres sap de que es aquest anunci o el recorde?

  • oriolsbd on 12 d'octubre de 2011 at 19:41

  Reply

  Em dóna la sensació que Gnome s’ha adormit darrerament amb l’Evolution i ara, amb l’adopció de Thunderbird com a gestor de correu electrònic predeterminat per part d’Ubuntu, s’han tornat a donar compte de la importància d’aquest programa. De moment, les millores proposades semblen prou interessants.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.