El teu blog de Linux en català

Es voten les millors aplicacions del 2011 a Arch

Com cada any, la comunitat d’Arch Linux vota les millors aplicacions en quant a velocitat, funcionalitat i pes. Les votacions d’aquest any acaben el dia de Nadal, així que fins llavors no en sabrem els resultats definitius. Però de moment ja us podem deixar amb una previsió dels finalistes, que ens ofereixen un tast de quins seran, segurament, els guanyadors.

Aquests premis, anomenats LnF Awards (Light n’ Fast Awards, Premis en Lleugeresa i Rapidesa) es dónen un cop a l’any, i enguany ens porten algunes novetats molt interessants. Dels finalistes destacarem alguns projectes, en desenvolupament i molt prometedors:

  • Ranger. Un navegador de fitxers sense interfície gràfica que organitza les carpetes en columnes, de manera que puguis veure les carpetes pare i filla de l’actual o més. Fàcil d’usar i molt personalitzable, recorda a l’ús de vi.
  • Awesome. Un gestor de finestres de l’estil tiling que també funciona perfectament com a gestor de finestres floating. Enfocat a usuaris avançats, es pot fer de tot amb ell utilitzant scripts en lua.
  • Zathura. Un visalitzador de documents de l’estil PDF, basat en una interfície molt minimalista però també ràpida. Té un gran nombre de funcionalitats i el seu funcionament també s’acosta molt a vi.

Si us interessa el projecte, podeu votar les aplicacions que més us agraden, tenint en compte els criteris. Sereu més que benvinguts a participar-hi.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.