El teu blog de Linux en català

I Ubuntu 12.04 (LTS) es dirà…

Precise Pangolin. Aquest nom clau serà el que rebrà Ubuntu 12.04. Ho acaba d’anunciar Mark Shuttleworth en el seu bloc. És a dir, un «Pangolí Precís». Però què és un pangolí? És un orde de mamífers que tenen grans escates a la pell que viuen a les zones tropicals d’Àfrica i Àsia. Quan n’he vist unes fotografies mi m’ha recordat a un armadillo, però com més robust i amb la cua més llarga.

Un pangolí

Un pangolí

Recordem que aquesta versió serà una LTS (Long Term Support). És a dir, que tindrà suport oficial durant 3 anys, en comptes dels 1,5 anys de les versions habituals. Precisament per aquest fet, han pensat per al seu nom clau un animal robust, fiable, durador, etc. Com ja vaig comentar, com a bon fan d’El Senyor dels Anells, a mi m’hagués agradat «Prancing Pony». 🙂

Ja hi comença a haver propostes per a la versió 12.10. Seguint la norma que hem comentat abans, en aquest cas les dues paraules del nom clau haurien de començar per «Q». La veritat és que les propostes que hi ha fins ara no sonen massa bé… XP

1 comment

    • xavifumi on 6 d'octubre de 2011 at 08:08

    Reply

    M’agrada molt el comentari d’en Shuttleworth quan parla delPangolí i diu que “acostuma a sobreviure a l’atac dels lleons”… i crec que no cal que digui res més per a entendre’l! XD

Deixa un comentari

Your email address will not be published.