El teu blog de Linux en català

GNOME 3.2

Ahir es va alliberar la versió 3.2 de GNOME, un dels entorns d’escriptori més utilitzats en els sistemes GNU/Linux. Aquesta versió de GNOME és la que vindrà ja de forma predeterminada amb les noves versions de moltes distribucions (com ara Fedora, Debian, etc.), i també el tindrem disponible de forma opcional en la majoria que no el porten directament instaŀlat.

A més, cal tenir en compte que GNOME no inclou només l’entorn d’escriptori, sinó també alguns dels programes que ja venen amb aquest, com per exemple el Nautilus, el client de missatgeria instantània Empathy, el visualitzador de documents Evince, el gestor de correu Evolution,  el client de conferència Ekiga i uns quants més.

Ja és aquí GNOME 3.2

Ja és aquí GNOME 3.2

Amb aquesta nova versió veurem com s’han acabat de polir alguns aspectes gràfics del tema d’escriptori, apart que s’han afegit moltes noves funcionalitats, com ara una nova eina de contactes, completament integrada amb el sistema, una millor gestió dels documents, la possibilitat d’executar pàgines web com si fossin una aplicació més del sistema, un nou teclat en pantalla i moltes altres.

Nova eina de documents, integrada amb Google Docs

Nova eina de documents, integrada amb Google Docs

Tot això, clar, sense oblidar l’estabilitat i l’experiència d’usuari que ja s’havia assolit amb GNOME 3.0. A més, de nou gràcies a l’equip de traducció al català de GNOME, que forma part de Softcatalà, el tenim traduït completament al nostre idioma. Tot i ser habitual que el tinguem completament traduït, no deixa de ser significatiu i digne de menció.

3 comments

  • Pere Cler on 29 de setembre de 2011 at 19:10

  Reply

  Gràcies per la noticia. Els que ja el tenim instal·lat… quan està disponible als repositoris?

   • oriolsbd on 29 de setembre de 2011 at 19:40
   • Author

   Reply

   Et refereixes al PPA de Launchpad per a Ubuntu 11.04? No ho sé, però no crec que tardin molt a fer-ho.
   Salut!

   • Pau on 1 d'octubre de 2011 at 07:08

   Reply

   Pere, hauràs de fer servir Arch si el vols provar 😉

Deixa un comentari

Your email address will not be published.