El teu blog de Linux en català

Divendres de jocs: Scourge (també en català)

Scourge és un vídeojoc lliure de rol de tall clàssic, semblant al mític Diablo. En ell, hem de controlar un grup de fins a quatre herois, amb l’objectiu inicial de «netejar» una sèrie de masmorres de sers indesitjables. A partir d’aquí, la trama del joc es complica bastant, i els nostres herois acabaran lluitant per salvar el món de la vinguda del malvat diable Karzul. El joc s’organitza en una sèrie de missions que rebrem al quarter general de l’empresa de «neteja» de masmorres S.C.O.U.R.G.E. (en realitat, el joc es diu així, amb els punts i tot).

Pantalla d'inici de Scourge

Pantalla d'inici de Scourge

El mètode d’instaŀlació del joc dependrà de la distribució que esteu utilitzant, perquè normalment no es troba en els respositoris oficials de les distribucions. Si hi voleu jugar, heu de fer el següent (depenent de la distribució que tingueu):

 • Si utilitzeu Ubuntu, Debian o distribucions derivades (com Linux Mint), heu de configurar-vos el repositori PlayDeb. Podeu veure com fer-ho a la nostra guia d’Ubuntu. Un cop configurat, trobareu el joc al Centre de Programari.
 • Si utilitzeu ArchLinux, trobareu el joc directament a l’AUR.
 • Si utilitzeu Fedora, OpenSUSE, Mandriva o alguna altra distribució basada en paquets RPM, podeu trobar els paquets a la pàgina de descàrregues del propi Scourge. D’una banda, us heu de descarregar el fitxer «scourge_data-0.21.1-1.noarch.rpm». A més, us heu de descarregar els fitxers «scourge-0.21.1-1.i386.rpm» o «scourge-0.21.1-1.x86_64.rpm», depenent de si el vostre sistema és de 32 o de 64 bits. Un cop descarregats els dos fitxers que necessiteu, els podeu instaŀlar a través del gestor de paquets de la vostra distribució.
 • Per a altres distribucions, haureu de recórrer al seu codi font, que també es troba a la pàgina de descàrregues de Scourge.
Pantalla de Scourge

Pantalla de Scourge

El joc ja ha arribat a la seva versió definitiva, i els seus responsables ja està treballant en Scourge 2, que encara es troba en una fase inicial de desenvolupament. Si us agraden els jocs RPG, trobareu que amb Scourge gaudireu molt. Us el recomano.

Tingueu-lo també en català

Personalment, m’agraden moltíssim els jocs de rol i, a més, no n’hi ha molts que estiguin traduïts al català. O sigui que quan vaig jugar a Scourge vaig decidir traduir-lo. El problema és que no he aconseguit que pugin les traduccions al programa principal (bàsicament perquè els seus responsables consideren que ja ha arribat a la seva versió definitiva i no l’actualitzen, ni tan sols per afegir-hi traduccions), i tampoc no he pogut fer que el posin en els paquets del repositori PlayDeb (no han respòs als meus missatges). Per tant, he decidit posar a la vostra disposició la traducció al català perquè us la podeu instaŀlar vosaltres mateixos.

El primer que heu de fer és instaŀlar-vos Scourge (tal i com hem explicat més amunt). Després, us heu de baixar el paquet en català per a Scourge. El podeu descarregar des de la nostra pàgina de projectes, o directament des d’aquest enllaç:

Paquet de Scourge en català »

Després, aneu a la carpeta on hàgiu baixat el fitxer (s’anomena «scourge_catala.tar.gz»), feu-hi clic amb el botó dret i seleccioneu «Extreu aquí». Això us crearà la carpeta «scourge_catala». Entreu-hi i feu doble clic sobre el fitxer «scourge_catala.sh». Quan us ho demani, indiqueu-li que l’executi en un terminal. En la finestra de terminal que s’obri, us demanarà la vostra contrasenya, perquè ha de crear un directori sota /usr i copiar-hi la traducció. Quan es tanqui el terminal que s’ha obert per instaŀlar el paquet d’idioma, executeu de nou el joc i el veureu en català (si teniu el català com a idioma predeterminat, clar).

2 comments

  • diegstroyer on 23 de setembre de 2011 at 20:41

  Reply

  El provarem a veure que tal…

 1. Reply

  No el coneixia, moltes gràcies!!!!!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.