El teu blog de Linux en català

20 anys de Linux (1991 – 2011)

20 anys han passat des que Linus Torvalds enviara un correu a la llista comp.os.minix explicant el següent:

Hola a tothom. Estic fent un sistema operatiu (gratis i només com a hobby, no serà res gran i professional com gnu) per a clònics AT 386(486). S’ha estat gestant des de l’abril i ara comença a estar preparat.

La història ha demostrat que Linus Torvalds ha estat un fora de sèrie capaç no només de crear el nucli Linux, sinó de dirigir el projecte que va arribar després poden organitzar milers i milers de desenvolupadors de forma que tothom ha tingut la seua cabuda.

No molts saben que Linus Torvalds va estar 11 mesos en una espècie de servei militar que formava líders capaços de dirigir i gestionar exèrcits -o grup de persones, amb tots els conflictes que això pot crear-.

Linux, després de 20 anys, és un èxit en moltíssimes àrees de la tecnologia. Veiem la seua evolució:

Linux abans i ara

2 comments

  • xavier on 20 d'agost de 2011 at 20:33

  Reply

  I un percentatge d’ús que no arriba al 2%…

   • Pau on 21 d'agost de 2011 at 13:27
   • Author

   Reply

Deixa un comentari

Your email address will not be published.