El teu blog de Linux en català

Teclat virtual al GNOME3

He d’admetre que ara entenc millor a la gent de KDE quan Linus Torvalds va criticar amb contundència KDE4, bàsicament deia que «KDE4 és un desastre». D’això farà dos anys i mig.

Ara, amb GNOME3, la història es repeteix. Linus també critica els grans canvis de la nova versió i ho qualifica de «desastre profà». Sembla que ara prefereix XFCE, molt més senzill.

Però deixem de banda el que diu aquest enviat de Satanàs i parlem d’una de les implementacions més interessants del GNOME3: el teclat virtual.

Al bloc d’una desenvolupadora del GNOME3 s’han vist les primeres captures del teclat virtual al GNOME3, amb la vista posada a la instal·lació d’aquest escriptori a dispositius tàctils.

És interessant com es planteja el funcionament, gairebé igual al que podem veure en dispositius mòbils: en aquells moments en els quals ens trobem en algun formulari de cerca o execució, apareixerà el teclat virtual.

Amb tot això, els moviments del GNOME3 i del Unity tenen molt de sentit: s’està provant de crear una interfície híbrida que servisca tant per a pantalles clàssiques com per a pantalles tàctils.

Certament m’encantaria poder treballar amb GNOME3 a un dispositiu tàctil com l’iPad o tots els que hi ha que ara porten Android.

  • burnaron on 8 d'agost de 2011 at 11:23

  Reply

  Home, tan com enviat de satanàs… He estat seguint els seus arguments i, tot i l’excessiva passió que hi posa, semblen força adients i encertats.

   • Pau on 8 d'agost de 2011 at 15:06
   • Author

   Reply

   Doncs sí que és un enviat de Satanàs, i tu probablement vas vindre amb ell!!! 😛

    • Arnau on 10 d'agost de 2011 at 00:21

    Reply

    Foguera, foguera, fa molt temps que no enviem ningú a la foguera!!

    Deixant de banda conyes, jo esperaria a pronunciar-me sobre gnome 3 de manera tant clara fins a que sortís una nova versió de l’entorn d’escriptori que millori les (moltes) mancances que encara té.

  • Pauet on 8 d'agost de 2011 at 22:16

  Reply

  El meu angles és molt pobre, però pel que entenc en Linus fa una critica que podria ser molt valida si la fes de manera constructiva, per desgracia al bon home és dels que se l’hi escalfa la llengua (o les dits sobre el teclat), i aquesta no es la millor manera de contribuir positivament.
  D’altre banda, d’enviats de Satanàs com ell ja en poden venir uns quants més.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.