El teu blog de Linux en català

Divendres de jocs: Underworld Hockey Club

Underworld Hockey Club (UHC) és un vídeojoc lliure d’hoquei sobre gel que, en jugar-hi, m’ha recordat una mica al Mutant League Hockey. En aquest, podrem escollir si jugar en un equip de dimonis o d’esquelets amb un objectiu molt clar: marcar més gols que el rival.

Si volem jugar-hi des d’Ubuntu, els responsables de PlayDeb han afegit UHC al seu repositori. O sigui que només cal que us el configureu tal i com expliquem a la nostra guia. Llavors, aneu al Centre de Programari de l’Ubuntu, cerqueu «hockey» i trobareu el joc. Amb això, ja el tindreu instaŀlat.

En canvi, si utilitzeu una altra distribució, heu de baixar-vos l’UHC a la seva pàgina de descàrregues. Caldrà que us baixeu la versió correcta segons l’arquitectura del vostre sistema (32 o 64 bits). Si no n’esteu segurs, probablement el teniu de 32 bits, encara que podeu determinar-ho amb seguretat amb aquestes instruccions. Descomprimiu el fitxer descarregat (és un zip) fent-hi clic amb el botó dret i seleccionant «Extreu aquí». Això us crearà el directori «UHC_Release_Linux32» (o «UHC_Release_Linux64» si el vostre sistema és de 64 bits). Entreu-hi i hi haurà el fitxer «UHC_Linux32» o «UHC_Linux64», depenent de l’arquitectura, al que cal donar permisos d’execució. Feu-hi clic amb el botó dret del ratolí, seleccioneu «Propietats» i, a la pestanya «Permisos» de la finestra que s’obri, activeu la casella «Permet executar aquest fitxer com a un programa».

Després, feu doble clic sobre el mateix fitxer per a instaŀlar l’UHC. Us obrirà una finestra on heu de seleccionar «Launch UHC». He de dir que a mi no m’ha funcionat el joc d’aquesta manera en un Ubuntu de 64 bits, però sí hi he pogut jugar amb el repositori de PlayDeb. En canvi, en un Ubuntu de 32 bits m’ha funcionat tant des del repositori com amb la descàrrega des de la web d’UHC.

Selecció del perfil

Selecció del perfil

Quan hi jugueu per primer cop heu de crear-vos un perfil, on decidireu si voleu jugar amb un equip d’esquelets o de dimonis. Si n’escolliu un i posteriorment voleu canviar, haureu de crear-vos un altre perfil.

Pantalla de l'Underworld Hockey Club

Pantalla de l'Underworld Hockey Club

Un cop creat el perfil, ja podreu jugar una partida. En el menú, veureu que teniu l’opció de pràctica. Va molt bé al principi per fer-se amb els comandaments del joc, tot i que de seguida se us farà avorrit. Llavors, el millor és fer una partida ràpida o, directament, jugar un torneig complet.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.