El teu blog de Linux en català

Com començar a treballar amb Blender

Blender és un programa lliure que ens permet fer animacions en 3D d’alta qualitat. Aquest programa s’utilitza actualment per a fer peŀlícules d’animació (podeu veure, per exemple el curt Sintel) o els gràfics d’alguns vídeojocs com Yo Frankie!.

Però els inicis amb el Blender poden ser durs, perquè cal conèixer una mica la seva interfície. Per ajudar-nos en aquest aspecte Raimon, un professor de Blender, ha fet un Quickstart per a Blender en català. Aquest Quickstart ens mostra en una sola com ens hem de moure per la interfície de Blender, i com fer els efectes més bàsics. Podeu descarregar-vos el Quickstart de Blender des d’aquest enllaç:

Quickstart per a Blender

Fotograma de Sintel

Fotograma de Sintel

Podem utilitzar aquest Quickstart per complementar el complet manual de Blender (també en català) que va escriure en Miki Pérez, i que va presentar a GNULinux.cat. Us podeu baixar el manual des d’aquest enllaç:

Manual de Blender

Amb aquestes dues eines segur que la creació de noves animacions amb Blender us resulta molt més senzilla.

2 comments

  • Simio on 23 de juny de 2011 at 20:39

  Reply

  Quina casualitat, ara mateix porte cosa d’un mes intentant apendre Blender (de nou) despres de no se quants intents, li pegaré una ullada a veure que tal, moltes gràcies.
  Per cert el curs que estic seguin jo es aquest:
  http://www.cdschools.info/blenderbasics/
  A mi m’agrada com està estructurat, no es a català pero bó l’anglés s’enten,no?

  • Raimon on 26 de juny de 2011 at 17:12

  Reply

  Hola,
  sóc en Raimon, gràcies per la ressenya. Bé, a part de professor de Blender sobretot sóc artista, per la qual cosa us convido a visitar la meva pàgina web i xafardejar-hi les diverses tecles que miro de tocar, utilitzant quasi exclusivament programari lliure, o bé a amb tècniques tradicionals com la fotografia.
  Ara mateix estic renovant la pàgina, o sigui que fins que no acabi de fer tots els serrells pot ser que vegeu les coses amb un cert aspecte d’inacabat. Compto amb la vostra visita i comprensió!
  Salut,
  Raimon

Deixa un comentari

Your email address will not be published.