El teu blog de Linux en català

Retornant el quadre inferior al GNOME3

Tot i que per dissenyar el GNOME3 els desenvolupadors s’han trencat el cap durant molt de temps per fer-lo senzill i intuïtiu, la realitat és que molta gent troba a faltar el quadre inferior on normalment, per defecte, es mostrava la llista de finestres obertes i escriptoris virtuals.

Gràcies al nou sistema d’extensions del GNOME3, afegir o traure elements a l’escriptori és una tasca molt senzilla amb uns pocs coneixements de javascript. Un usuari ha creat tota una sèrie d’extensions que li donen a l’escriptori GNOME3 un comportament semblant al GNOME2.

Escriptori del GNOME3 amb aspecte del GNOME2

Escriptori del GNOME3 amb aspecte del GNOME2

Instal·lació

La instal·lació d’extensions és realment senzilla (i en un futur pròxim ho serà encara més). Baixeu-vos el paquet següent:

Bàsicament només heu de descomprimir el fitxer en el vostre directori personal. Si no ho teniu clar, llavors podeu simplement obrir el fitxer comprimit, navegar fins a la carpeta extensions i descomprimir tot allò que hi trobeu a /home/usuari/.local/share/gnome-shell/extensions.

Com podreu comprovar, cada extensió és una carpeta. Si només voleu una o altra extensió, simplement copieu o no eixa carpeta. Podeu anar provant vosaltres mateixos. Un cop que heu copiat la carpeta, heu de fer la combinació Alt+F2 i seguidament prémer «r» per redibuixar l’escriptori. De seguida tindreu l’aspecte modificat.

Desinstal·lació

Si no vos agrada el nou aspecte, simplement haureu d’esborrar totes les carpetes que heu copiat a la carpeta extensions i prémer de nou Alt+F2 i r.

1 comment

    • Marc on 9 de juny de 2011 at 10:31

    Reply

    Moltes gàcies, no m’acababa de fer el pes el gnome3. Em faltaven coses del gnome2 a les que estava molt acostumat.

    Salut

Deixa un comentari

Your email address will not be published.