El teu blog de Linux en català

Beatbox, un nou reproductor de música per a Linux

Beatbox és un reproductor de música desenvolupat per l’equip «Elementary», un grup de programadors que porta mesos dedicant-se a crear aplicacions [més] senzilles i boniques per a l’escriptori GNU/Linux.

Primer van ser les icones elementary, després van ser aplicacions de contactes i correu, més tard vam conèixer una distribució pròpia anomenada Elementary OS i ara tenim un reproductor de música senzill i atractiu: Beatbox.

Interfície principal del Beatbox

Les principals característiques d’aquest reproductor de música són:

 • Reproducció de música (Wa yeah!)
 • Llistes de reproducció intel·ligents preconfigruades tipus «música semblant», «sobrereproduït» i «històric»
 • Valoració tipus «M’agrada», «No m’agrada»
 • Cerca de música…
 • Visualització de l’art dels àlbums, etc.
 • Altres característiques bàsiques

Tot i que no té característiques realment especials, el que crida l’atenció d’aquest reproductor de música és el seu aspecte cuidat i net. Una cosa que es troba a faltar als reproductors Banshee i Rhythmbox.

Beatbox amb el tema elementary

Instal·lació

Ara per ara, sembla que només hi ha paquets per a l’Ubuntu. És possible que a l’AUR d’Arch Linux també hi siga. La resta haureu de compilar-lo (tot i que el maldecap no paga la pena).

Primer heu d’instal·lar un paquet extra:

I després ja podeu afegir el repositori i instal·lar el programa:
sudo add-apt-repository ppa:sgringwe/beatbox
sudo apt-get update && sudo apt-get install beatbox

2 comments

 1. Reply

  Home que vols que t’hi digui, la diferència amb el Rhythmbox tampoc és taaaant gran. Han suprimit el menú i han ajuntat la barra d’eines amb els controls de reproducció i han col·lapsat la barra d’estat (inferior) que només estigui a sota de les cançons.
  Queda molt bé, no ho negaré, però la diferència tampoc es tan gran.

   • Pau on 8 de juny de 2011 at 10:42
   • Author

   Reply

   Sí, estic d’acord, Gil. La diferència és ben poca, però crec que són detalls que milloren molt la interfície. Banshee no m’agrada gaire, i el rhythmbox necessita canviar l’estètica de la barra lateral i la caixa de controls i reproducció. Amb això ja seria genial.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.